Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ceh Milos Zeman a ieşit de la terapie intensivă, după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătățit

apnews.com
Milos Zeman

Preşedintele ceh Milos Zeman a fost transferat din secţia de terapie intensivă, după mai mult de trei săptămâni de tratament, într-un salon obişnuit al Spitalului militar central din Praga, pentru că starea sa s-a ameliorat, a informat joi instituţia medicală, potrivit agenţiei Reuters.

Zeman, în vârstă de 77 de ani, a fost internat la 10 octombrie, la o zi după ce în ţară au avut loc alegeri parlamentare în care aliatul său, prim-ministrul Andrej Babis, a pierdut în faţa unui grup de partide de opoziţie, potrivit Agerpres.

Administraţia prezidenţială nu a dezvăluit diagnosticul, dar comunicatul emis de spital la 18 octombrie afirmă că Zeman era prea bolnav pentru a-şi putea îndeplini atribuţiile prezidenţiale, o situaţie care ar putea determina parlamentul să-i retragă prerogativele, inclusiv pe aceea de desemnare a noului prim-ministru.

Din comunicatul recent al spitalului nu a reieşit dacă starea preşedintelui s-a ameliorat suficient pentru ca opinia medicală să se schimbe cu privire la capacitatea acestuia de reveni la lucru.

'Tratamentul, în special suportul nutriţional complex, oferit la terapie intensivă a condus la o ameliorare a stării clinice a preşedintelui. Astăzi, preşedintele a fost transferat într-un salon standard', se menţionează în comunicat.

Camera inferioară a parlamentului se va întruni în noua componenţă la 8 noiembrie într-o şedinţă care va iniţia transferul de putere.

Odată cu încheierea şedinţei inaugurale, guvernul în exerciţiu al prim-ministrului Andrej Babis va fi obligat să demisioneze, urmând ca preşedintele să desemneze un nou premier.

Cele cinci partide de centru şi centru-dreapta care au câştigat împreună 108 mandate din cele 200 ale camerei legislative inferioare au ajuns la un acord cu privire la formarea unui nou guvern şi vor ca Zeman să-l desemneze prim-ministru pe liderul Democraţilor Civici (ODS, centru-dreapta).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.