Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Cehiei, de partea Ungariei în privinţa legii care interzice propaganda homosexuală în şcoli: 'Persoanele transgender mi se par dezgustătoare'

www.gettyimages.com
milos zeman

"Persoanele transgender mi se par dezgustătoare", a declarat duminică, într-un interviu televizat, preşedintele Cehiei, Milos Zeman, comentând legea din Ungaria care interzice materialele LGBT în şcoli, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Zeman, recunoscut pentru declaraţiile sale controversate, a răspuns la o întrebare despre legea adoptată în această lună în Ungaria şi care interzice răspândirea în şcoli a materialelor considerate a promova homosexualitatea şi schimbarea de sex.

"Dacă îţi faci operaţie de schimbare de sex, practic te automutilezi", a declarat Zeman pentru CNN Prima. "Orice operaţie este un risc, iar persoanele transgender mi se par dezgustătoare", a adăugat el.

Legea respectivă a fost criticată puternic de opoziţia din Ungaria, de organizaţii de apărare a drepturilor omului şi de multe state membre ale UE. La summitul UE de săptămâna trecută, premierul olandez Mark Rutte i-a cerut omologului său ungar Viktor Orban să respecte drepturile LGBT sau să iasă din blocul comunitar.

Mai mult de jumătate dintre cele 27 de ţări membre ale UE s-au opus legii, însă Cehia nu se numără printre ele. Zeman a spus că a condamna legea ar însemna un amestec în treburile interne ale unei ţări.

În Cehia, preşedintele are puteri executive limitate, însă Zeman şi predecesorii săi au avut o influenţă puternică asupra dezbaterii publice. Zeman este de asemenea cunoscut pentru simpatiile sale pentru Rusia şi China şi a criticat imigraţia din ţările musulmane.

"Viktor Orban spune că nu este împotriva homosexualilor, ci împotriva manipulării nu doar a părinţilor, dar şi a copiilor în privinţa educaţiei sexuale", a declarat Zeman.

"Nu văd niciun motiv să nu fiu de acord, deoarece sunt complet iritat de sufragete, mişcarea 'Me Too' şi Prague Pride", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.