Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Cehiei: 'Riscul unui conflict nuclear este mare'

Agerpres - Reuters
Milos Zeman

Președintele ceh, Miloš Zeman, a chemat miercuri UE și aliații săi, în timpul unui briefing la Castelul Praga, să dea un "puternic răspuns militar" dacă Rusia folosește arme nucleare tactice în conflictul cu Ucraina, potrivit TASS, scrie Rador.

"Riscul unui conflict nuclear este mare din cauza amenințărilor (Federației Ruse) de folosire a armelor nucleare tactice în Ucraina" - a spus Zeman. "Cred că în această situație statele europene, şi nu numai ele, ar trebui să reacţioneze cu un răspuns militar decisiv" - a declarat Zeman.

Potrivit afirmaţiilor președintelui ceh, comunitatea internațională ar trebui să trimită un semnal clar conducerii Federației Ruse despre ceea ce va urma dacă vor decide să folosească armele nucleare tactice. "Chiar înainte de aceasta ar fi trebuit trimis ca un avertisment foarte clar că, dacă Federația Rusă folosește arme nucleare pe teritoriul ucrainean, va urma nu doar o reacție diplomatică, ci și una militară, cu toate consecințele care decurg din aceasta" - a spus Zeman.

Liderul de la Praga a menționat că Cehia și Qatarul condamnă acțiunile Federației Ruse în Ucraina. Vineri, emirul va participa la o reuniune a Comunităţii Politice Europene la Praga, unde subiectul principal va fi Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.