Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, probabil nu va participa la Conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice

Newsweek
Xi Jinping

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a fost anunţat vineri că preşedintele Chinei, Xi Jinping, probabil nu va participa la Conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice, programată în oraşul britanic Glasgow, afirmă surse guvernamentale de la Londra citate de publicaţia The Times.

Pe fondul pesimismului privind succesul evenimentului, Boris Johnson a fost informat prin canale diplomatice că Xi Jinping probabil nu li se va alătura celor peste 100 de lideri de state, printre care se va număra preşedintele SUA Joseph Biden, care ar urma să participe la "Conferinţa părţilor pe tema schimbărilor climatice" (COP26), organizată sub egida Naţiunilor Unite în perioada 31 octombrie-12 noiembrie. Absenţa preşedintelui Chinei generează preocupări suplimentare privind succesul summitului de la Glasgow.

Însă premierul Australiei, Scott Morrison, a confirmat vineri că va fi prezent la summit, după presiuni exercitate de familia regală britanică. Regina Elizabeth a criticat atitudinea liderilor internaţionali faţă de reuniunea ONU pe tema protejării climei. Prinţul Charles şi prinţul William au exprimat, de asemenea, preocupări privind modificările climatice. Guvernul de la Londra a declarat că fiecare ţară are sarcina de a confirma sau nu prezenţa la summitul de la Glasgow, potrivit Mediafax.ro.

Regina Elizabeth a II-a, care va participa la summit, a fost auzită vorbind în privat despre situaţia participării la summit. "Am tot auzit vorbindu-se despre reuniunea COP26. Încă nu ştiu cine va veni... Ştim doar despre oameni care nu vin. Este chiar iritant că vorbesc, dar nu fac nimic", a afirmat regina, conform publicaţiei Daily Mail şi postului BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.