Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele chinez Xi Jinping și omologul său indonezian s-au angajat să coopereze mai mult în domeniul vaccinurilor anti-COVID

eastweststream.com
vaccin Variola

Președintele chinez Xi Jinping și omologul său indonezian Joko Widodo au purtat discuții oficiale miercuri pe insula indoneziană Bali, ambii lideri promițând o cooperare mai strânsă în ceea ce privește dezvoltarea vaccinurilor COVID-19.

Preşedintele Xi i-a spus dlui Widodo că ţara sa va promova cercetarea și dezvoltarea în comun a vaccinurilor și va continua să sprijine Indonezia în construirea unui centru regional de producție de vaccinuri, potrivit unui raport publicat de Ministerul chinez de Externe, informează Reuters, citat de Rador.

"Indonezia își exprimă satisfacția și recunoștința pentru cooperarea dintre cele două părți în domeniile cercetării, dezvoltării și producției de vaccinuri anti-COVID-19 și este dispusă să continue să consolideze cooperarea în domeniul sănătății", a declarat Joko Widodo.

Indonezia a fost o cumpărătoare importantă de vaccinuri împotriva COVID-19 produse din China, acolo administrându-se până acum sute de milioane de doze produse de compania chineză Sinovac Biotech. În septembrie, Indonezia a anunţat că a acordat aprobarea de utilizare de urgență a unui vaccin ARNm împotriva COVID-19 dezvoltat de o companie chineză, devenind prima țară, chiar și înaintea Chinei, care a făcut acest lucru.

Chiar înainte de discuții, cei doi preşedinţi au asistat la testarea proiectului feroviar de mare viteză Jakarta-Bandung, parte a inițiativei chineze "Centura şi Drumul" și finanțat printr-un împrumut de la China Development Bank.

Linia de 142 km va conecta capitala indoneziană Jakarta de unul dintre cele mai mari orașe ale țării, Bandung. Întâlnirea dintre preşedinţii Xi și Widodo a pus capăt activității diplomatice a liderului chinez în timpul summitului G20, care a marcat revenirea sa pe scena politicii internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.