Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CIO, Thomas Bach: 'JO 2022 vor schimba pentru totdeauna scara sporturilor de iarnă'

https://www.dw.com/en/opinion-a-victory-for-the-ioc-as-thomas-bach-stands-up-to-russia/a-41666616
thomas bach

Jocurile Olimpice de la Beijing, care se deschid vineri, "vor schimba pentru totdeauna scara sporturilor de iarnă, dinamizând practicarea lor la nivel mondial", a asigurat, joi, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, citat de AFP, relatează Agerpres.

"China a scris deja istorie, depăşind obiectivul de a familiariza 300 de milioane de cetăţeni cu sporturile pe zăpadă şi pe gheaţă", a declarat preşedintele CIO în deschiderea celei de-a 139-a Sesiuni a instanţei olimpice.

"Dacă imaginea sitului olimpic de schi alpin, construit în mijlocul unor munţi arizi, cu 100% din zăpădă artificială, lasă numeroşi observatori străini perplecşi, astăzi putem spune: China este o ţară a sporturilor de iarnă", a afirmat Bach.

"În afara beneficiilor de sănătate, sociale şi economice pentru populaţia chineză, acest aflux de noi practicanţi va schimba pentru totdeauna scara sporturilor de iarnă şi va deschide o nouă eră la nivel mondial", a adăugat el.

Conform preşedintelui Comitetului de organizare Beijing-2022, Qi Cai, statisticile chineze arată că în octombrie 2021 erau "346 milioane de practicanţi ocazionali de sporturi de iarnă".

Thomas Bach a insistat, totodată, pe moştenirea lăsată mediului înconjurător de aceste Jocuri, prin dezvoltarea de energii regenerabile pentru alimentarea siturilor, în ciuda impactului zăpezii artificiale asupra resurselor de apă.

În schimb, preşedintele CIO nu a făcut nicio aluzie la tensiunile politice din jurul acestor Jocuri, cu boicotul diplomatic iniţiat de SUA şi urmat de Australia şi Canada.

"Aceste Jocuri vor beneficia de o puternică susţine a comunităţii internaţionale", a asigurat Thomas Bach, reamintind adoptarea în unanimitate a rezoluţiei Adunării Generale a Naţiunilor Unite privind armistiţiul olimpic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.