Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Covasna susține că românii plecați în Occident se vor întoarce: 'Nu au curaj să își lase copii în școlile din Franța, Germania, Olanda'

Tamas Sandor

Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, susține că persoanele plecate din Transilvania în Occident în ultimii 10-20 de ani se vor întoarce în țară, pentru că ar avea curajul să-și lase copiii în școlile de acolo, „unde zilnic vedem în presa internațională ce se întâmplă”. Potrivit lui Tamás Sándor, noul Aeroport Internațional Brașov-Ghimbav va facilita această întoarcere.

„În Transilvania, conform datelor de la Recensământ, Bistrița-Năsăud este singurul județ unde s-a mărit populația. L-am întrebat pe colegul meu din Bistrița-Năsăud cum s-a întâmplat acest lucru și mi-a zis exact ceea ce simt și eu deja: au venit oamenii acasă. Și vă spun de ce: pentru că cei care s-au dus în străinătate acum 10-15-20 de ani, au ajuns la o situație materială destul de corectă, și-au întemeiat familii, au început să aibă copii. Când a venit momentul să dea copiii la școală, la 6-7 ani, și-au dat seama că nu au curaj să îi lase în școlile din Franța, Germania, Olanda și alte țări, unde zilnic vedem în presa internațională ce se întâmplă. Și atunci, părinții și-au dat seama că mai bine se întorc acasă, pentru că la noi în Transilvania, de pildă, siguranța cetățeanului și siguranța copiilor în mediul educațional este mult mai ridicată decât siguranța copiilor și a oamenilor în Occident.

Nu este o mișcare foarte mare încă, în județul nostru, dar am discutat cu mai multe cunoștințe de-ale mele care intenționează să se întoarcă în județul nostru, în primul rând datorită copiilor (…) Sunt exemple pozitive și la Sfântu Gheorghe și la Târgu Secuiesc, cei care s-au întors, chiar și în sistemul de sănătate sunt medici/asistenți care s-au întors din Tirolul de Sud sau din Irlanda”, a spus Tamás Sándor, potrivit weradio.ro.

În 2019, autoritățile județene estimau că încă din primul an după punerea în funcţiune a aeroportului, numărul turiştilor care vor veni în judeţul Covasna se va dubla.

Conform reprezentanților Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, primele zboruri vor avea loc pe 15 iunie, data stabilită pentru inaugurarea oficială a aeroportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.