Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Dâmbovița, despre programul Anghel Saligny: 'Este un PNDL3, negativ e că nu a avem niciun leu credit bugetar'. Ce apel face la Guvern

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan (PSD), a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că programul "Anghel Saligny" este de fapt un PNDL 3, dar că partea negativă este că nu sunt credite bugetare pentru acest program ci numai credite angajament.

"Legat de marele proiect "Anghel Saligny", trebuie spus foarte clar că nu este nici mai mult, nici mai puţin decât un PNDL, ceea ce anunţam de mult timp că avem nevoie de un PNDL 3. Nu laud, dar apreciez membrii Guvernului României că şi-au dat seama în 2021 că cel mai bun program de dezvoltare a tuturor comunităţilor locale este programul iniţiat de PSD în 2012 şi funcţionează neîntrerupt până astăzi. Avem sute de proiecte la nivelul judeţului Dâmboviţa care au fost finalizate sau sunt în execuţie şi sunt proiecte pe care le aşteaptă primarii de ani de zile", a afirmat Corneliu Ştefan.

Acesta spune că e nevoie de o rectificare bugetară pentru acordarea de fonduri pentru acest program.

"Programul "Anghel Saligny", cum a fost denumit de Guvern, este un PNDL 3, dar partea negativă este următoarea: este un proiect mincinos, prin acest proiect de hotărâre de guvern prin care vor să iniţieze PNDL 3 nu avem niciun leu credite bugetare pentru proiectele care vor veni din partea unităţilor administrativ teritoriale, ci avem numai credite de angajament. Sper ca până la sfârşitul anului să avem o rectificare de buget şi să alocăm bani pentru acest program PNDL 3", a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

El a adăugat că Guvernul trebuie să continue investiţiile începute.

"Numai prin PNDL 1 şi 2, programe gândite de PSD, au fost finanţate la nivelul ţării un total de peste 12.000 de proiecte. Numai în judeţul Dâmboviţa din 2015 şi până astăzi au fost finalizate 297 de proiecte cu o valoare de peste 570 de milioane de lei. Anul acest în judeţ avem 125 de proiecte prin acest program PNDL 2", a spus Ştefan.

Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmboviţa, a făcut şi un apel către Guvern ca banii prin programul "Anghel Saligny" să nu fie alocaţi politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.