Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor: 'Preasfințitul Părinte Gurie a fost răspunsul Bunului Dumnezeu la rugăciunile credincioșilor'

Radu Pop
cruce PS Gurie

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a evocat memoria Preasfințitului Părinte Gurie, la doi ani de la moartea acestuia.

„Se împlinesc doi ani de când Întâiul Arhipăstor al hunedorenilor, Preasfințitul Părinte Gurie, a părăsit această lume, lăsând în inimile credincioșilor multă durere și tristețe.

Zorii zilei de 21 octombrie 2021 ne-au regăsit pe toți în rugăciune, cu speranță. Era ziua în care Biserica îi prăznuiește pe Sfinții Mărturisitori Ardeleni. Deși veștile primite de la medici nu erau deloc încurajatoare, cu toții ne-am rugat pentru o minune. Puțin după prânz, dangătul clopotelor bisericilor noastre anunțau vestea cea grea. Inima în care cu toții ne-am găsit liniște, mângâiere, încurajare și povață, s-a oprit.

Iubit și căutat pentru bunătatea, înțelepciunea și echilibrul moștenite din vatra satului în care s-a născut, pentru sinceritatea sa uneori dureroasă, dar și pentru dragostea oferită celor din jur, Preasfințitul Părinte Gurie a fost mai mult decât un „conducător” al eparhiei noastre. A fost răspunsul Bunului Dumnezeu la rugăciunile credincioșilor și clerului din județul Hunedoara, Omul care și-a pus toată priceperea în slujba credincioșilor, a Bisericii și a lui Dumnezeu. Cei 12 ani în care a ridicat Episcopia Devei și Hunedoarei, prin har, trudă și dăruire, cu timp și fără timp, vor rămâne în istoria județului Hunedoara file prețioase, mărturii ale credinței și iubirii față de Biserică.

Ziua înmormântării a fost declarată de Consiliul Județean Hunedoara „Zi de doliu”. Jumătate dintre membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au venit la Deva să-și ia rămas bun de la Vlădica Gurie. A fost un gest de respect și profundă prețuire față de cel care a fost primul Episcop al Devei și Hunedoarei.

Astăzi, după doi ani de la dureroasa despărțire, avem confirmarea că începutul bun pus de Preasfințitul Părinte Gurie are viitor. Proiectele sale sunt continuate cu multă trudă de Preasfințitul Părinte Nestor, ucenic și urmaș al Vrednicului de pomenire Episcop Gurie.

Personal, cât și în numele Consiliului Județean Hunedoara, îi asigur pe toți credincioșii hunedoreni că vom rămâne alături de Biserica strămoșească și ne vom îngriji ca, și pe viitor, să sprijinim activitățile Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să odihnească sufletul Preasfințitului Părinte Gurie și să-l așeze cu drepții în Împărăția Sa”, a spus Nistor, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.