Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Ilfov a mers în control la bazele de deszăpezire

CJ Ilfov
Marian Petrache

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a mers în control în bazele de deszăpezire și a cerut operatorilor să se asigure că au suficient material antiderapant, în județ fiind, în total, 69 de utilaje de deszăpezire.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a mers în control în bazele de deszăpezire și le-a cerut operatorilor să suplimenteze cantitățile de sare și nisip din stoc, pentru a nu rămâne fără material antiderapant la intervenții, potrivit unui comunicat de presă, conform Mediafax.

„ Operatorii din cele șase baze de deszpezire (Saga Infrastructură și AS Construct) s-au aprovizionat cu sare și cu nisip și au pregătit utilajele pentru intervenții. În cele șase baze din județ sunt în total 69 de utilaje: autogradere, vole, încărcătoare frontale, autobasculante cu lamă și sărăriță, utilaje multifincționale Unimog. Acestora li se adaugă și utilajele Serviciului de Drumuri din subordinea CJ Ilfov: trei Unimog, două autobasculante cu lamă și sărăriță și un încărcător frontal”, mai arată sursa citată.

Utilajele multifuncționale și autobasculantele au fost dotate cu GPS, pentru a putea fi localizate, iar fiecare bază de deszăpezire va avea un echipaj care va asigura non-stop asistență tehnică.

„Operatorii bazelor de deszăpezire estimează că pentru intervențiile din această iarnă sunt necesare, în total, de 7.000 de tone de sare și 12.000 de metri cubi de nisip. Pentru situații extreme, Consiliul Județean Ilfov pune la dispoziția bazelor de deszăpezire 130 de tone de clorură de calciu, necesară atunci când temperaturile scad mai mult de -7 grade celsius”, mai transmit reprezentanții CJ Ilfov.

Ca măsură preventivă, a început montarea a 10 kilometri de parazăpezi, pe drumurile județene, în zone cunoscute că favorizează acumularea ninsorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.