Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CJ Sibiu declară că spitalele din subordine sunt pregătite pentru un posibil val trei de COVID-19

Daniela Cîmpean

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a dat asigurări joi, că cele trei spitale din subordine, Judeţeanul, Pneumoftiziologia şi Psihiatria, sunt pregătite să facă faţă la un posibil val al treilea al pandemiei de COVID-19, anunță AGERPRES.

"Este un subiect extrem de important şi îl tratăm cu maximă seriozitate, valul trei de pandemie, tocmai de aceea avem întâlnirile pe care le avem cu managerii şi cu conducerea spitalului, să ne asigurăm că acoperim toate nevoile pe care la acest moment le putem identifica. (...) Criza este criză peste tot şi întotdeauna pot să apară situaţii care nu pot fi prevăzute neapărat, însă au învăţat spitalele din toate neajunsurile şi greşelile pe care le-au făcut în trecut, au acoperit dacă au fost lipsuri, acele lipsuri. Săptămânal discutăm despre cum putem să intervenim mai bine şi să fim pregătiţi", a declarat preşedintele CJ Sibiu, joi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit sursei citate, Spitalul de Psihiatrie din Sibiu a fost primul din România care tratează pacienţi, cu această patologie, cu COVID-19.

"Avem chiar premiere la nivel naţional şi din acest punct de vedere, la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu. Spre exemplu, în premieră, la Spitalul de Psihiatrie din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu a fost înfiinţată o secţie pentru bolnavii cu afecţiuni psihiatrice afectaţi de COVID, situaţie în care a primit pacienţi din toată ţara, pentru că era singurul spital care avea alocată o secţie pentru bolnavii cu această patologie. (...) Pot să-i asigur pe sibieni că în toate cele trei spitale s-au stabilit paşi de urmat, s-a stabilit o strategie de a răspunde celui de al treilea val şi responsabili pentru implementarea strategiei respective", a spus Daniela Cîmpean.

Şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, a declarat că autorităţile şi spitalele sunt pregătite pentru un posibil val trei de COVID-19 în judeţ.

"Având în vedere faptul că pandemia de COVID-19 este gestionată de circa un an la nivel naţional, timp în care pe plan local au fost stabilite strategii sanitare care să funcţioneze, considerăm că suntem pregătiţi pentru înfruntarea unui posibil val 3 de COVID-19 în judeţul nostru. Pe de altă parte, facem un apel către populaţia judeţului Sibiu, pentru respectarea măsurilor de protecţie împotriva îmbolnăvirilor. Aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenţie ne vor ajuta să amânăm sau chiar să evităm un nou val de infectări în masă", a declarat directorul DSP, miercuri, pentru AGERPRES.

Medici din spitalele de adulţi din Sibiu unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19 semnalează o uşoară creştere a numărului de bolnavi în ultima perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.