Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra: Guvernul să digitalizeze serviciile și să reglementeze munca de acasă și post-pandemie

Facebook
Calin Dobra

Digitalizarea serviciilor, acordarea de zile libere părinților pentru îngrijirea copiilor sau reglementarea muncii la domiciliu trebuie menținute, sub formă de legi, și după terminarea epidemiei de COVID-19, consideră președintele CJ Timiș, Călin Dobra, anunță MEDIAFAX.

Acesta propune ca măsurile să fie luate de Guvern în condițiile în care eficiența lor a fost demonstrată pe perioada stării de urgență.

„Acest lucru este cu atât mai necesar, cu cât specialiștii avertizează asupra unui iminent val doi al pandemiei în toamna acestui an. Autoritățile centrale nu vor avea nicio scuză dacă un nou val le va surprinde nepregătite. Fac un apel către Guvernul PNL și către parlamentari să înțeleagă importanța și necesitatea continuării unor măsuri adoptate până acum”, a spus Dobra.

Citește și: OFICIAL INS CONFIRMĂ previziunile lui Florin Cîțu: cu cât a SCĂZUT inflația în luna mai

Șeful CJ Timiș a subliniat că perioada de pandemie a demonstrat utilitatea muncii la domiciliu, implementată cu dificultate de autoritățile publice.

Dobra propune un cadru legal cât mai flexibil, prin care autoritățile și instituțiile statului să poată dispune, la nevoie, de această modalitate de a-și organiza activitatea.

O altă măsură este digitalizarea serviciilor publice, soluție care simplifică activitatea administrației și vine în sprijinul oamenilor.

”Este o măsură care poate fi menținută în continuare, iar astfel de facilități ar trebui extinse la nivelul tuturor instituțiilor publice care oferă servicii către populație”, a mai spus președintele Consiliului Județean Timiș.

Călin Dobra susține că statul trebuie să ofere, în continuare, acordarea zilelor libere părinților pentru îngrijirea copiilor mici, în condițiile în care creșele și grădinițele sunt în prezent închise, iar părinții sunt forțați de angajatorii lor să revină la locul de muncă.

Citește și: Vești bune pentru tineri. Indemnizație de șomaj pentru cei care sunt absolvenți. Există însă o condiție

O altă propunere vizează prelungirea valabilității documentelor românilor care au plecat legal în afara țării și care ar scuti de drumuri inutile românii din diaspora.

Președintele CJ Timiș a transmis o scrisoare către toți parlamentarii de Timiș prin care solicită sprijin în generarea cadrului legal necesar păstrării măsurilor propuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.