Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CJ Vâlcea: 'Centre pentru depozitarea gratuită a deşeurilor din gospodării, amenajate în 13 localităţi'

Bucuresti FM
colectare selectiva deseuri

Trei noi proiecte pentru gestionarea deşeurilor şi crearea de centre pentru depozitarea fără costuri a deşeurilor din gospodării au fost aprobate marţi de consilierii judeţeni şi vor fi depuse pentru finanţare prin PNRR, potrivit preşedintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Proiectele pentru gestionarea deşeurilor aprobate marţi de CJ Vâlcea, într-o şedinţă extraordinară, vizează amenajarea unor centre de colectare prin aport voluntar, în care populaţia va putea depozita fără costuri deşeuri voluminoase, deşeuri provenite din construcţii, mobilier, electronice şi electrocasnice, deşeuri periculoase, textile etc.

Astfel de centre de colectare ar urma să fie amenajate în 13 localităţi, în baza unor parteneriate cu CJ Vâlcea, potrivit Agerpres.

"Facem o nouă investiţie importantă, este vorba de nişte centre de colectare a deşeurilor, mai precis centre de colectare prin aport voluntar. Cetăţenii care dărâmă o magazie, au o mobilă veche, resturi din construcţii, ce nu le mai trebuie prin gospodărie şi vor să arunce se duc la aceste aceste centre. Cam un milion de euro este valoarea pentru fiecare investiţie; sunt deocamdată 13 localităţi cu care ne asociem să luăm aceşti bani europeni", a spus Constantin Rădulescu într-o declaraţie de presă.

Odată realizate, aceste centre vor fi integrate în sistemul de management al deşeurilor din judeţ şi vor fi operate, în condiţiile legii, în urma organizării unei licitaţii publice, a adăugat preşedintele CJ Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.