Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CNAS s-a întâlnit cu reprezentanţii medicilor de familie şi ai celor din ambulatoriu

Inquam Photos / Octav Ganea
CNAS

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii medicilor de familie şi ai medicilor din ambulatoriul clinic, care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de prevederile proiectelor de modificare a contractului-cadru şi a normelor metodologice de aplicare a acestuia, publicate săptămâna trecută în transparenţă decizională, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, preşedintele CNAS a transmis că se vor depune diligenţe pentru identificarea de soluţii.

Herdea a afirmat că CNAS este deschisă la propuneri concrete de rezolvare a problemelor expuse, precizând că este recomandabilă o evaluare a impactului financiar al acestora.

"Cred cu toată convingerea că numai prin dialog între toate părţile implicate în sistemul de sănătate din România - CNAS, Ministerul Sănătăţii, parteneri instituţionali, alte instituţii publice, furnizori de servicii medicale, reprezentanţi ai pacienţilor - putem găsi soluţii la problemele acestui sistem atât de complex. Am găsit la CNAS o situaţie complicată, puternic grevată de mişcări de protest în mai multe oraşe din România şi cu perspectiva iminentă a blocării activităţii din medicina primară şi de ambulatoriu, începând cu data de 1 februarie. Sunt convinsă că putem aborda cu bună credinţă şi înţelepciune toate provocările. Vom continua calea dialogului pentru a asigura stabilitate şi echilibru în sistemul medical. Punem în centrul acestui dialog accesul pacienţilor din România la îngrijiri medicale", a declarat noul preşedintele al CNAS.

Medici de familie şi din ambulatorii de specialitate au protestat miercuri în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, nemulţumiţi de scăderea valorii punctului per serviciu, modificare propusă într-un proiect pus în transparenţă decizională de CNAS.

Valeria Herdea a fost numită luni în funcţia de membru al Consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Marcel Ciolacu.

Propunerea de numire a fost formulată de ministrul Sănătăţii.

Până luni, vicepreşedintele CNAS, Cristian Georgică Celea, a exercitat atribuţiile preşedintelui, după ce, pe 13 decembrie 2023, Andrei Baciu a fost revocat, la cerere, de la şefia CNAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.