Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu: 'Dacă nu iese legea de retrocedare, nu văd posibilă o investiţie în staţiunea Vidra'

enational.ro
bogdan hossu, cartel alfa

Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat marţi, la Vâlcea, că nu vede posibilă o investiţie din partea sindicatelor în staţiunea montană vâlceană Vidra în mai puţin de doi ani, motivul fiind că litigiul asupra proprietăţii terenului pe care se află aceasta nu a fost încă soluţionat, potrivit agerpres.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile incredibile ale ceaiului de salvie: Reglează colesterolul, glicemia, combate infecțiile și nu numai

"Complexul de la Vidra a revenit (în urma împărţirii patrimoniului sindicatelor, n.r.) CNSLR Frăţia în toată structura respectivă şi ei au încă o judecată legată de structura dată. Noi sperăm că dacă vestita şosea se va putea finaliza până la sfârşit să se poată face şi investiţiile respective legate de finalizarea investiţiei de la Vidra. Tehnic, acolo sunt două probleme care o fac să fie încă nefuncţională: aducţiunea cu apă potabilă, care trebuie adaptată - apa se aduce de la 9 kilometri şi nu a trecut proba inspecţiei sanitare - şi finalizarea propriu-zisă a dotării unităţilor, a activelor care sunt pe poziţia respectivă. Momentan, cât legea de retrocedare a patrimoniului nu este finalizată şi posibilitatea mişcării sindicale care o administrează de a se credita la bancă este limitată, banca cerând un gaj pentru structura respectivă... În prezent, numai cinci vile sunt funcţionale acolo, restul nu funcţionează în principal din cauza lipsei aducţiunii de apă potabilă care să respecte normativul sanitar", a spus Hossu.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile incredibile ale ceaiului de salvie: Reglează colesterolul, glicemia, combate infecțiile și nu numai

Liderul sindical a afirmat că imobilele din staţiune, aflate acum în paragină - un hotel de 400 de locuri, o sală de sport şi încă trei minihoteluri, realizate în proporţie de 80% înainte de 1989 -, pot fi recuperate dacă va fi finalizată legea de retrocedare a patrimoniului.

"Din punctul de vedere al facilităţilor de agrement pentru mediul turistic, zona este destul de interesantă. (...) Dacă nu iese legea de retrocedare, nu văd însă posibilă o investiţie la Vidra mai repede de doi ani de zile. Adică sunt alte priorităţi, cum este de exemplu Olăneştiul, cum este Căciulata, Govora, care sunt mult mai arzătoare. Capacitatea noastră financiară de investiţii este limitată cât timp nu avem mână liberă, iar banca îţi cere gajuri, care de obicei reprezintă de două ori mai mult decât valoarea de împrumut", a subliniat Hossu.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

Staţiunea Vidra se află la aproximativ 25 de kilometri distanţă de staţiunea Voineasa şi la mai puţin de 10 kilometri de domeniul schiabil Transalpina. A fost înfiinţată la sfârşitul anilor '70, printr-un decret al lui Nicolae Ceauşescu, care visa să organizeze aici o ediţie a jocurilor olimpice de iarnă.

Bogdan Hossu s-a aflat marţi la Vâlcea pentru a vedea cum decurg lucările de modernizare începute vara aceasta la hotelul pe care Cartel Alfa îl are în staţiunea Băile Olăneşti. El a precizat că sindicatul va investi anul acesta acolo 2 milioane de euro, într-o primă etapă urmând să fie reabilitate două dintre corpurile unităţii de cazare, iar în următorii doi ani restul hotelului şi, în plus, să fie construită şi o piscină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.