Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Colegiului Medicilor, întrebat despre perspectiva unei greve generale în sistemul sanitar: Susţinem demersul Sanitas. Avem o relaţie foarte bună

colegiul medicilor

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a afirmat joi, la Medika TV, întrebat fiind despre perspectiva unei greve generale în sistemul sanitar, că susţine demersul Sanitas şi consideră că doleanţele sindicaliştilor sunt corecte şi sunt spre binele comunităţii medicale, potrivit news.ro.

“Noi susţinem demersul Sanitas. Avem o relaţie foarte bună cu sindicatele în general. Nu ne implicăm în activitatea sindicală,  dar dorinţele lor, doleanţele lor sunt foarte corecte şi sunt spre binele comunităţii medicale. Deci cu atât mai mult susţinem ceea ce vor dânşii”, a declarat Daniel Coriu.

El a explicat că susţine acest demers deoarece creşterea salarială cerută de sindicalişti se referă la toţi angajaţii din sistemul sanitar.

“Susţinem demersul lor pentru că creşterea nu trebuie să privească numai un anumit sector profesional

numai medicii, asistentele.  Vedeti, un spital este ca o uzină,  cu infrastructură, cu aparate, echipamente. Avem echipamente de milioane de euro, zeci de milioane de euro.  Aceste echipamente trebuie întreţinute şi, din nefericire, avem muncitori sau ingineri plătiţi foarte, foarte prost.  Când ai investit într-un echipament de milioane de euro, tu nu poţi să investeşti în resursa umană care să aibă grijă de acel aparat?”, a mai declarat Daniel Coriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.