Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Colegiului Medicilor: Legea malpraxisului o avem de 25 de ani şi este nefuncţională -Nu satisface nici nevoile pacientului

colegiul medicilor

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a afirmat că legea malpraxisului este de 25 de ani şi este nefuncţională, precizând că aceasta nu satisface nici nevoile pacientului, adică primirea unei compensaţii financiare în timp real, şi nici nu protejează medicul, potrivit news.ro.

Daniel Coriu a fost întrebat, marţi, la Prima News, despre propunerile pentru noua lege a malpraxisului.
“Vom căuta un grup de parlamentari care să adere la principiile noastre şi să încercăm să promovăm o nouă lege a malpraxisului.  Actuala lege o avem de aproximativ 25 de ani şi este nefuncţională, nu satisface nici nevoile pacientului, adică primirea unei compensaţii financiare în timp real, şi nici nevoile medicului, adică medicul nu este protejat. De ce? Sunt doi factori importanţi. În primul rând, fapta de malpraxis este constatată, este decisă de un medic legist, de un medic care aparţine Institutului Naţional de Medicină Legală, care din anumite motive, înţelegem motive destul de obiective, nu are timpul necesar să facă această analiză. Venim cu o soluţie, propunem înfiinţarea unui corp de experţi medicali, care să fie acreditaţi de Ministerul Justiţiei aşa cum se întâmplă în aşlte profesii, în construcţii, contabilii, fiecare are un corp de experţi. Vrem să avem şi noi acest corp de experţi care să fie profesionalizat şi să poată să facă faţă şi să rezolve în timp real problema”, a afirmat Daniel Coriu.
El a precizat că o altă chestiune se referă la poliţa de malpraxis.
“O altă chestiune care trebuie rezolvată se referă la poliţa de malpraxis. Noi în spiritul Legii 95 suntem obligaţi anual să avem o poliţă de malpraxis. Această poliţă care ar trebui să ne ajute, să acopere potenţiale riscuri, acest poliţe sunt lovite de nulitate prin faptul că în ele asiguratorul trece tot felul de clauze de excludere. Şi venim acum să propunem o poliţă fără clauze de excludere şi care să acopere toate situaţiile posibile, inclusiv daunele morale”, a mai afirmat preşedintele Colegiului Medicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.