Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Columbiei îndeamnă comunitatea internaţională să acționeze contra lui Maduro, din cauza 'crimelor sale împotriva umanităţii'

BBC
Ivan Duque

Preşedintele Columbiei, Ivan Duque, a îndemnat comunitatea internaţională sâmbătă, în cursul unei conferinţe de presă comune cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, să acţioneze contra omologului său venezuelean, Nicolas Maduro, din cauza "crimelor împotriva umanităţii", notează AFP.

"Este vorba despre un regim la originea încălcării sistematice a drepturilor omului, şeful acestei dictaturi este responsabil de crime împotriva umanităţii, iar comunitatea internaţională trebuie să pună capăt acestei situaţii", a declarat Ivan Duque la palatul prezidenţial Casa de Narino din Bogota, referindu-se la liderul venezuelan, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să amâne judecarea apelului în dosarul ‘Colectiv’

Un raport al Naţiunilor Unite a arătat că "Nicolas Maduro este responsabil de crime împotriva umanităţii, ca şi anturajul său", a continuat preşedintele columbian, un aliat-cheie al Statelor Unite în regiune.

"Vom continua să lansăm acest apel comunităţii internaţionale, pentru că trebuie să pună capăt acestei băi de sânge", a adăugat el.

O echipă de anchetatori ai ONU a afirmat miercuri într-un raport că a găsit dovezi privind crime împotriva umanităţii în Venezuela şi a subliniat că are "motive întemeiate să creadă că preşedintele", precum şi ministrul de interne şi cel al apărării, "au ordonat sau au contribuit la comanditarea unor crime confirmate".

Citește și: Klaus Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate .

Nicolas Maduro a denunţat un raport "plin de neadevăruri".

Şeful statului columbian s-a exprimat cu ocazia ultimei etape, la Bogota, a unui turneu de trei zile întreprins de Mike Pompeo în ţările învecinate cu Venezuela menit să crească presiunea asupra preşedintelui socialist pentru a părăsi puterea.

La rândul său, secretarul de stat american a salutat caracterul "incredibil de preţios" al sprijinului oferit de şeful statului columbian "preşedintelui interimar Juan Guaido", liderul opoziţie venezuelene, şi "unei Venezuele suverane, liberă de influenţele dăunătoare ale Cubei, Rusiei şi Iranului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.