Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009, reacţie la sancţionarea şefei DNA: 'Decizia CSM e previzibilă'

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi

Deputata Oana Florea, preşedintele Comisie parlamentare de anchetă pentru alegerile din 2009 (Comisia "Sufrageria lui Oprea"), reacţionează la decizia Inspecţiei Judiciare de a o trimite pe şefa DNA în judecată la CSM pentru refuzul de a se prezenta la audieri în comisia parlamentară.

"Abia acum?", a afirmat Florea, la aflarea deciziei luate de Inspecţia Judiciară. "Decizia secţiei de procurori a CSM este previzibilă", a mai precizat deputata PSD, cu referire la faptul că decizia finală cu privire la sancţionarea şefei DNA aparţine Secţiei de Procurori a CSM.

Oana Florea a amintit faptul că în legislaţia altor state europene există prevederi potrivit cărora persoanele chemate la audieri în comisiile parlamentare sunt obligate să dea curs invitaţiei. Aceasta a mai precizat că au fost trimise la Inspecţia Judiciară, încă din toamna anului trecut, toate documentele legate de corespondenţa Comisia de anchetă şi şefa DNA.

Inspecţia Judiciară a exercitat o nouă acţiune disciplinară, respectiv a treia, faţă de Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru că a încălcat dispoziţiile deciziei Curţii Constituţionale prin refuzul de a se prezenta în faţa Parlamentului - Comisia specială de anchetă, a anunţat miercuri IJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.