Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor: 'PNL și USR PLUS aduc dictatura comunistă în Parlamentul României'

Ciprian Serban/ Facebook
Ciprian Serban

Deputatul PSD Ciprian Constantin Şerban, preşedintele Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaţilor, acuză PNL și USR PLUS că "aduc dictatura comunistă în Parlamentul României", din cauza atacurilor partidelor de guvernare la conducerea TVR, după programul de Revelion. Şerban afirmă că se va fi permisă cenzura.

"Este trist să constați că după mai bine de 30 de ani de democrație, câștigată cu sânge și prețul vieților frânte, care au plătit prețul pentru eradicarea comunismului, a totalitarismului, a cenzurii, astăzi, mai există oameni, chiar politicieni, care condamnă libera exprimare, militează pentru limitarea dreptului la informare, gândesc în termeni de dictatură.

Altfel, nu știu cum să interpretez luările de poziție ale tinerilor mei colegi, deputatul PNL București, Pavel Popescu, și deputatul USR PLUS Neamț, Iulian Bulai, care s-au grăbit să condamne TVR pentru programul pregătit pentru seara de Revelion.

Nu este nevoie, stimați colegi, să introduceți cenzura în emisiunile televiziunii naționale. Românii au capacitatea să discearnă între satiră și bășcălie.

Românii au dreptul, după un an greu, plin de restricții, de pierderi umane, sufletești, financiare să facă haz de necaz, să critice tot ce li s-a părut exagerat sau lipsit de logică sau nedrept.

Da, pandemia este nedreaptă!

Da, comunicarea guvernului de dreapta este total neprofesionistă, nu explică, este făcută într-un singur sens, oamenii sunt puși în fața deciziilor și obligați să respecte reguli și restricții care nu îi apără de boală, sunt exagerate, fără logică, total împovărătoare, din toate punctele de vedere, pentru români.

Da, este perfect democratic să criticăm, inclusiv prin satiră, incompetența guvernanților. Este perfect democratic și constituțional să ne fie respectat dreptul la libera exprimare! Dar, ce înseamnă drepturi și Constituție pentru partidele de dreapta?

Este deosebit de periculos derapajul celor doi deputați spre totalitarism, spre dictatură, spre o cenzură care blochează dreptul la exprimare, la informare, la socializare și care amenință, instaurând teroarea și îl condamn ferm!

Nu apăr nici instituția și nici calitatea emisiunilor unei televiziuni care funcționează din bani publici și care ar trebui să se gândească la mesajul național pe care îl transmite, sunt, însă, convins că prin puterile cu care au fost mandatați, cei doi colegi pot găsi instrumente mult mai eficiente pentru a transforma TVR în acel etalon de profesionalism, de cultură, de echidistanță, de deontologie profesională.

Sunt însă, extrem de îngrijorat de tendințele dictatoriale și comuniste ale deputaților Pavel Popescu și Iulian Bulai, care promovează pumnul în gură și interzicerea liberei exprimări, dacă aceasta nu corespunde propriilor păreri, cu atât mai mult cu cât distinșii parlamentari reprezintă dreapta politică a Parlamentului României, dușmanul istoric al comunismului!

Atitudinile celor doi deputați mă conving că nu doctrina contează pentru ei, ci dorința de a controla tot, de a deține puterea absolută și de a dispune, după bunul plac, de viețile românilor!

Nu vom permite cenzura! Nu vom permite încălcarea niciunui drept al românilor!

Din păcate, PNL și USR PLUS încep să își arate adevăratele fețe și intenții: subjugarea poporului român!", scrie deputatul PSD pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.