Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei Economice, teorie HALUCINANTĂ: Dragnea se bucură de creșterea inflației

Inquam Photos
Dragnea Parlament

Senatorul PNL, Florin Cîțu, a afirmat că rata inflației în luna iunie a acestui an a ajuns la 5,4%, lucru care servește intereselor liderului PSD, Liviu Dragnea, însă atrage atenția că o astfel de creștere duce la dobânzi mai mari, criză economică și deprecierea monedei naționale.

Citește și: Dan Voiculescu, reacție la revocarea Laurei Codruța Kovesi: Urmează și criminalul șef

"Rata inflației continuă să crească și în iunie. Exact cum au vrut Dragnea și PSD. Față de iunie 2017 prețurile au crescut cu 5.4% (INS), în iunie 2018. Luna trecută scăderea salariilor nete plus rata inflației a făcut că salariile nete să scadă cu aproximativ 1%. Inflația este taxa pe care statul o impune asupra cetățenilor săraci care trăiesc doar din salariu. Statul, mai ales astăzi condus de Dragnea și gașca lui, dorește o inflație cât mai mare", a afirmat senatorul PNL, Florin Cîțu, pe Facebook.

Liberalul a adăugat că o rată mare a inflației servește intereselor PSD, în sensul în care reduce valoare banilor pe care statul îi rambursează din împrumuturi, crescând astfel veniturile la buget de stat, însă există riscul ca, pentru a acoperi gaura la buget, social-democrații să arunce România în criză economică.

"O inflație mare reduce puterea de cumpărare și astfel frânează o economie supraîncălzită. Dar mult mai important pentru PSD, o inflație mare reduce valoarea banilor pe care statul îi returnează din împrumuturi și «crește» veniturile la buget. De aceea mesajele care vin de la Dragnea și PSD despre inflație sunt : «este ok, nu a murit nimeni de o rata a inflației de 6% sau 7%. Uitați-va cât era în 2007!». Acesta este modul prin care PSD vă manipulează să vă obișnuiți cu prețuri care vor continuă să crească. Dar o inflație mare vine la pachet cu dobânzi mari, deprecierea mondei naționale și criză. Dragnea, ai grijă ce-ți dorești! Nu aruncă România în criză doar pentru că vrei să acoperi gaura la buget cu inflație mare", a completat Cîțu. Media generală a scumpirilor - inflația - s-a menținut în iunie 2018 la 5,4% față de iunie 2017, nivel similar celui din mai, iar față de luna mai 2018 creșterea a fost, în iunie, de 0,02%, arată datele comunicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) a fost, în iunie, de 4,7%. O rată anualizată a inflației de 5,4% nu a mai fost consemnată din anul 2013.

Potrivit INS, rata medie a inflaţiei în ultimele 12 luni (iulie 2017 - iunie 2018) faţă de precedentele 12 luni (iulie 2016 - iunie 2017), calculată pe baza IPC, este 3,6%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,9%.

Pe de altă parte, BNR a prognozat că rata inflației se va plafona în lunile de vară, după care - spre sfârșitul anului - va coborî sub pragul de 4%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.