Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei juridice din Senat: Fără păcănele la mai puțin de 300 de metri pietonali de școli

Facebook
Cristian Niculescu Țâgârlaș

Plenul Senatului a votat astăzi proiectul de Lege pentru modificarea OuG nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, care prevede că nu se pot obține autorizații pentru jocurile de noroc la 300 de metri pietonali de școli, locuri de joacă, bănci, asezăminte culturale sau religioase.

Potrivit proiectului de lege care merge acum la promulgare, pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, operatorii economici trebuie să facă dovada că spațiul propus:  nu este situat în incinta sau pe o rază de 300 m pietonali a unităților de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia; este la 300 de metri de locuri de joacă pentru copii, definite ca orice spațiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii; este la 300 de m de instituții de credit sau unor instituții financiar nebancare, unor așezăminte de cultură, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora.

Companiile care organizează jocuri de noroc au la dispoziție un an să se mute din sediile actuale, din momentul în care legea intră în vigoare.

“ Mă bucur că astăzi în Senat am fost o singură voce și am acționat în interesul românilor. Jocurile de noroc creează dependență cu consecințe importante asupra celor vulnerabili și asupra viitorului copiilor noștri. Trebuie să îi protejăm pe cei care cad pradă tentațiilor și în special pe copii, iar legea adoptată astăzi face acest lucru. Fără păcănele la mai puțin de 300 de metri de școli devine  realitate”, a declarat președintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Legea merge acum la promulgare la șeful statului și ulterior promulgării va intra în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.