Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei Juridice din Senat : Susținem concret Republica Moldova în procesul de aderare la UE

stiripesurse.ro
Cristian Niculescu Tâgârlaș

Senatul României a adoptat propunerea legislativă prin care se înfiinţează Institutul pentru Sprijinirea Integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, pe perioada negocierilor de aderare, un proiect inițiat de parlamentari PNL.

„Mă bucur că un proiect de lege important pentru integrarea Republicii Moldova în UE, pe care l-am susținut în plen, a fost adoptat de către Senat. Este rezultatul unei colaborări valoroase între Comisiile juridice din Parlamentul României și Comisia juridică din Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat președintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Cristian Niculescu Tâgârlaș.

Potrivit proiectului adoptat de Senat, rapoartele anuale ale institutului vor fi trimise spre informare celor două camere ale Parlamentului. Conducerea este asigurată de un consiliu format din preşedintele institutului, cu rang de secretar de stat, şi vicepreşedintele, cu rang de subsecretar de stat. Mandatele celor doi sunt de patru ani şi pot fi reînnoite o singură dată. Preşedintele şi vicepreşedintele sunt numiţi şi revocaţi prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, reuniţi în şedinţă comună a celor două camere ale Parlamentului, la propunerea grupurilor parlamentare.

„Acest demers este unul constructiv și va avea  o contribuție semnificativă la procesul de integrare europeană al Republicii Moldova. Suntem bucuroși că putem pune la dispoziție toate informațiile și experiența pe care România le-a dobândit pe parcursul integrării comunității europene. Acesta este un pas important în susținerea fraților noștri din Moldova pe calea lor către aderarea la Uniunea Europeană”, a mai precizat senatorul liberal  Cristian Niculescu Tâgârlaș  .

Legea urmează să fie dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.