Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tîlvăr: `O Președinție de succes a Germaniei, înseamnă mult pentru România`

Angel Tilvar

Președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul Angel Tîlvăr, a avut miercuri, 15 iulie 2020, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu ambasadorul Germaniei la București, E.S. domnul Cord Meier-Klodt.

Discuțiile au vizat evoluția crizei epidemiologice în Europa și măsurile avute în vedere în perioada următoare, în condițiile unei agende ambițioase a mandatului plin de provocări al Germaniei la conducerea Consiliul UE.

Cu acest prilej, președintele Angel Tîlvăr a apreciat prioritățile Președinției germane a Consiliului UE, care a debutat la 1 iulie 2020 și a exprimat sprijinul României pentru îndeplinirea obiectivelor acestui mandat, cu accent pe solidaritate și coeziune, valori europene fundamentale în contextul discuțiilor și divergențelor privind viitorul buget european și planul de relansare, a negocierilor greoaie post-Brexit cu Marea Britanie.

La rândul său, diplomatul german a remarcat contribuțiile aduse de țara noastră la consolidarea proiectului european, valorificându-se astfel și capitalul de încredere al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Domnul Angel Tîlvăr a subliniat că “România are multe de oferit în vederea reconfigurării și consolidării UE, țara noastră transformându-se considerabil de când face parte din alianțe puternice, precum Uniunea Europeană sau Alianța Nord-Atlantică. Din perspectiva politicii de securitate, România a devenit o ancoră de stabilitate în flancul de sud-est al NATO şi UE, iar sub aspect politic, furnizor de expertiză în tranziția democratică a țărilor din Parteneriatului Estic și Balcanii de Vest”.

Întâlnirea a fost un bun prilej pentru președintele Comisiei pentru afaceri europene de a reitera faptul că cetățenii români își doresc ca, în viitorul apropiat, țara noastră să adere la spațiul Schengen.

Cei doi oficiali au stabilit să continue dialogul și colaborarea, inclusiv în contextul actual al Președinției germane a Consiliului UE, cu obiectivul comun de a depăși provocările și consecințele socio-economice ale pandemiei COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.