Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei SRI dezvăluie: Ce au spus Maior, Coldea şi Dumbravă, în cadrul audierilor, despre protocoalele SRI-DNA

stiripesurse.ro
Claudiu Manda

Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control al SRI, susţine că reprezentanţii Serviciului au susţinut că baza legală a protocoalelor încheiate cu diferite instituţii este decizia 17 din 2009 a CSAT, care stabileşte o listă de vulnerabilităţi, nu şi închierea acestor acorduri de colaborare.

"Cei care au venit la Comisie din partea SRI, domnul Maior, domnul Coldea şi domnul Dumbravă, spuneau că baza legală e decizia CSAT nr. 17 din 2009. Decizia nu spune că ar trebui să fie protocol, ci stabileşte o listă de vulerabilităţi. Există acuzaţia (..) care spune că nu poate să ţină loc de lege şi este o decizie administativă", a declarat Claudiu Manda la Antena 3, potrivit Mediafax.

Precizările au fost făcute în contextul în care, vineri, Preşedinţia a transmis că CSAT nu a impus încheierea unor protocoale, acordurile fiind realizate la cererea SRI sau a altor instituţii, motiv pentru care responsabilitatea de desecretizare a acestora nu intră în responsabilitatea Consiliului Suprem sau a preşedintelui. Sursa citată precizează că, în ceea ce priveşte declasificarea, aceasta se face prin Hotărâre a Guvernului, la solicitarea motivată a emitentului.

Vezi şi: Traian Băsescu vorbeşte despre protocoalele încheiate în mandatul său: 'Ar trebui făcute publice, să ne asumăm o anumită pierdere' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.