Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor de la Tokyo, Yoshiro Mori, criticat de CIO pentru comentarii sexiste

olimpiada

Comitetul Internaţional Olimpic consideră "absolut nepotrivite" şi "în contradicţie" cu politica acestei organizaţii comentariile sexiste făcute săptămâna trecută de către preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor de la Tokyo, Yoshiro Mori, informează EFE, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat dat publicităţi marţi, la şase zile după afirmaţiile lui Mori, forul olimpic mondial a transmis comunităţii sportive că "poate fi sigură de faptul că CIO îşi va îndeplini în continuare angajamentul în favoarea egalităţii de gen, incluziunii, solidarităţii şi nediscriminării".

În cursul unei reuniuni a Comitetului Olimpic Japonez, care a discutat despre creşterea numărului de femei membre de la 20% la 40%, Mori a spus că, în acest caz, sesiunile ar fi nesfârşite, deoarece femeile "au un mare sentiment de rivalitate", iar dacă una dintre ele ridică mâna pentru a cere să vorbească, celelalte "simt că trebuie să vorbească şi ele".

Cuvintele, întâmpinate cu râsete de participanţii la şedinţă, au făcut ulterior obiectul multor critici, iar Mori şi-a cerut scuze, dar a exclus o eventuală demisie. Sute de voluntari ai Jocurilor Olimpice de la Tokyo s-au retras în urma afirmaţiilor respective, în timp ce comitetul de organizare a convocat o reuniune, la sfârşitul săptămânii, pentru a analiza această problemă.

Citește și: SURSE - Întâlnire între Orban și Cîțu: liderul PNL amenință cu schimbarea din funcția de premier

Comitetul Internaţional Olimpic a reamintit marţi că "incluziunea, diversitatea şi egalitatea de gen sunt componente integrale" ale activităţii sale.

"În ultimii 25 de ani, CIO a jucat un rol important în promovarea femeilor în şi prin sport, şi va continua să o facă cu obiective ambiţioase. În contextul dificil în care trăim, acum mai mult ca oricând, diversitatea este o valoare fundamentală pe care trebuie să o respectăm şi din care trebuie să tragem forţă", se mai arată în comunicat.

"Comentariile recente ale preşedintelui Mori au fost absolut nepotrivite şi contradictorii cu angajamentele CIO şi cu reformele Agendei Olimpice 2020", subliniază CIO, care reaminteşte că membrii comitetului de organizare Tokyo-2020 au considerat, de asemenea, nepotrivite cuvintele preşedintelui său şi "şi-au reafirmat angajamentul faţă de egalitatea de gen".

Jocurile Olimpice de vară ediţia 2020 de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, urmează să se desfăşoare în perioada 23 iulie - 8 august 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.