Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas: 'Europa trebuie să devină un cămin pentru toţi cetăţenii săi'

euractiv.com
Apostolos Tzitzikostas

Preşedintele Comitetului European al Regiunilor şi guvernatorul Macedoniei centrale, Apostolos Tzitzikostas, a declarat, joi, la Cluj, că Europa trebuie să devină un cămin pentru toţi cetăţenii săi şi că pentru apropierea acestora este nevoie de mai multă transparenţă şi de mai multă democraţie.

"Astăzi, mesajul cel mai important care s-a desprins din această conferinţă privind viitorul Europei, care a avut loc în cursul anului trecut, este că trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că Europa se schimbă, că devine un cămin adevărat pentru toţi cetăţenii ei", a spus Apostolos Tzitzikostas, la un dialog cu cetăţenii, potrivit Agerpres.ro.

El a adăugat că tinerii şi toţi locuitorii UE trebuie să fie readuşi mai aproape de deciziile care îi privesc.

"Noi suntem protagoniştii care pot asigura traducerea în realitate a acestor schimbări, făcându-i pe cetăţeni să se simtă parte a acestui proces. Dacă vrem să fim realişti, astăzi cetăţenii nu se simt parte activă a procesului european, de unde vin şi aceste sentimente antieruopene, manifestări radicale. Trebuie să punem capăt acestor fenomene şi leacul nu e un vaccin, ci o funcţionare mai transparentă, mai democratică în Europa. Acesta este motivul pentru care şi tinerii întorc spatele politicii şi Europei. Ei se simt izolaţi, foarte departe, lăsaţi în urmă. Dacă m-aţi întreba ce putem face pentru a-i aduce pe aceşti oameni înapoi la politică -tineri, dar şi cetăţeni de toate vârstele- este să modificăm întregul nostru mod de abordare, mai ales la nivel european", a menţionat Apostolos Tzitzikostas.

El a participat, joi, la un dialog local cu cetăţenii, pe tema "Europa începe în Transilvania: democraţie, educaţie şi tineret. Ce urmează după Conferinţa despre Viitorul Europei?". La întâlnire au participat, printre alţii, premierul Nicolae Ciucă şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.