Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic: Jocurile Olimpice vor contribui la unitatea şi pacea din întreaga lume

stillmed.olympics.com
Jocurile Olimpice

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, şi-a exprimat speranţa în mesajul său de Anul Nou că Jocurile Olimpice vor contribui la unitatea şi pacea din întreaga lume, transmite Xinhua, citat de Agerpres.

''În aceste timpuri dificile în care trăim, oamenii de pretutindeni sunt epuizaţi şi obosiţi de tot antagonismul, ostilitatea, ura cu care se confruntă în fiecare domeniu al vieţii lor. În adâncul inimii noastre, cu toţii tânjim după ceva unificator. Ceva care ne uneşte, în ciuda diferenţelor pe care le avem. Ceva care ne dă speranţă. Ceva care ne inspiră să abordăm problemele într-un mod paşnic. Ceva care scoate tot ce e mai bun din noi'', a spus Bach în mesajul său de Anul Nou publicat joi pe site-ul oficial al CIO.

Anul viitor, în ianuarie are loc ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret la Gangwon (Coreea de Sud), urmate în vară de Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Paris.

''Este o inspiraţie să-i vezi pe toţi cei din Mişcarea Olimpică transformând această nouă eră a Jocurilor Olimpice în realitate. Prin urmare, putem privi cu mare încredere Jocurile Olimpice Paris 2024 ca simbol al unităţii şi păcii globale'', a adăugat Bach. ''Aceste sentimente sunt împărtăşite şi de comunitatea internaţională. Suntem foarte recunoscători pentru acest sprijin global puternic. În acelaşi timp, toate aşteptările mari pentru Paris înseamnă o mare responsabilitate pentru noi toţi - responsabilitatea de a ne ridica la nivelul acestor aşteptări'', a mai spus preşedintele CIO.

Fostul scrimer a spus că priveşte dincolo de Jocurile Olimpice pentru a ''face lumea un loc mai bun prin sport'', deoarece CIO promovează proiectul Agendei Olimpice 2020+5 pentru a consolida rolul sportului în societate.

Bach a menţionat, de asemenea, revoluţia digitală şi inteligenţa artificială ca oportunităţi uriaşe pentru Mişcarea Olimpică: ''Trebuie să-i prindem acum. Acesta este motivul pentru care Comisia Esports a CIO studiază crearea Jocurilor Olimpice Esports. Acest nou efort a fost primit cu entuziasm de comunitatea esports. Într-adevăr, deschidem noi terenuri. Pe baza acestui impuls şi energie, putem privi viitorul comunităţii noastre olimpice cu mare încredere. Uniţi în toată diversitatea noastră, ne trăim motto-ul olimpic: mergem şi mai repede, ţintim şi mai sus, devenim şi mai puternici - pentru că suntem uniţi''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.