Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comitetului Olimpic Italian, sceptic cu privire la repornirea Serie A

facebook.com
Serie A

Giovanni Malago, preşedintele Comitetului Olimpic Naţional Italian (CONI), şi-a exprimat îndoielile cu privire la posibilitatea ca Serie A să finalizeze ''pe teren'' sezonul 2019-2020 şi a subliniat că, din cele cincisprezece sporturi de echipă recunoscute în Italia, doar fotbalul nu a încheiat campionatul, scrie EFE potrivit Agerpres.

''În Italia există cincisprezece sporturi de echipă, de la handbal la fotbal american, de la baschet la patinaj, de la rugby la fotbal. Paisprezece din cincisprezece au oprit campionatele, paisprezece din cincisprezece nu au decernat titlul, paisprezece din cincisprezece nu au mai aplicat sistemul promovare-retrogradare. Doar fotbalul nu s-a încheiat pentru că este diferit şi are în jurul său multe interese", a spus Malago.

"Îndrăznesc să spun că şi echipa de baschet Virtus Bologna sau cea de polo pe apă Pro Recco şi-ar fi dorit să câştige titlurile în disciplinele lor", a adăugat el.

În ultimele săptămâni, baschetul, voleiul sau rugby-ul au declarat oficial sezonul 2019-2020 închis, doar fotbalul continuă să încerce să găsească o modalitate de a relua competiţia, pentru a nu se înregistra pierderi de zeci de milioane de euro.

Potrivit lui Malago, în unele cazuri, ''încăpăţânarea preşedinţilor cluburilor din liga italiană se datorează interesului personal, mai degrabă decât binelui comun''.

''Cred că aproape toţi preşedinţii sunt condiţionaţi de poziţia cluburilor lor în clasament. Nu spun că există indivizi buni şi răi, dar cred că este firesc să existe opinii diferite în funcţie de poziţia în care se află clubul, dacă luptau pentru a evita retrogradarea sau pentru titlu'', a mai spus preşedintele CONI.

Conducerea Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) a avansat şi un termen, 31 august, pentru finalizarea stagiunii în Serie A şi începerea noului sezon în luna septembrie.

În cazul unei noi întreruperi din cauza pandemiei, FIGC a prezentat un plan B, acela de a recurge la play-off-uri. S-a stabilit chiar şi un plan C, acela de îngheţare a campionatelor şi recurgerea la o clasificare cu ''coeficientul corectiv obiectiv''. Decizia Consiliului Federal trebuie validată oficial pe 28 mai.

Preşedintele Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, şi-a exprimat satisfacţia după ce guvernul ţării sale a autorizat reluarea antrenamentelor colective, considerând că acesta este "un pas decisiv" pentru reluarea sezonului în Serie A la jumătatea lunii iunie.

Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a convocat o întâlnire cu Gravina şi cu preşedintele Ligii italiene de fotbal, Paolo Dal Pinto, pe 28 mai, dată la care se va decide "dacă şi când" se va relua sezonul din Serie A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.