Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului European a inaugurat epoca Brexit-ului cu un mesaj care face referire la britanicii din Monty Python

Inquam Photos / Octav Ganea
Charles Michel

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a inaugurat sâmbătă, 1 februarie, prima zi fără Regatul Unit în Uniunea Europeană cu un mesaj care face referire la filmul "Viaţa lui Brian", al celebrului grup de comedianţi britanici Monty Python, informează EFE, potrivit Agerpres.

"Priveşte mereu latura frumoasă a vieţii", a scris Michel sâmbătă pe contul său de Twitter, referindu-se la cântecul cu care se termină filmul din 1979 într-o arhicunoscută scenă în care un grup de condamnaţi la moarte prin crucificare cântă, fluieră şi transmit acest mesaj plin de optimism.

Citește și: ALERTĂ MONDIALĂ Palestina anunță RUPEREA tuturor relațiilor cu SUA și Israelul

Preşedintele Consiliului European a însoţit mesajul de o fotografie cu cheiul Doverului, în Regatul Unit, şi cu melodia 'Always look on the bright side of life', cu comentariul: "Stare de spirit într-o zi de sâmbătă. Omagiu adus lui Terry Jones", o referire la regizorul filmului şi actor în grupul Monty Phyton, care a murit la 21 ianuarie, la vârsta de 77 de ani. 

Peste imaginea cheiurilor din Dover, punctul cel mai apropiat între Regatul Unit şi Europa continentală, Michel a adăugat o referire la "noua relaţie" dintre Londra şi Bruxelles, peste care a pus inimioare şi steaguri cu mesajul "UE iubeşte Regatul Unit". 

Pe un ton mai instituţional şi mai puţin emoţional, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a difuzat ca prim mesaj în această sâmbătă şi pentru prima zi de Brexit un articol de opinie pe care l-a semnat împreună cu Michel şi cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, şi care a fost publicat vineri de 24 de publicaţii europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.