Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Consiliului European, Donald Tusk: 'Donald Trump reprezintă cea mai mare provocare pentru Uniunea Europeană'

Alchetron
tusk trump

Președintele american Donald Trump reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru Uniunea Europeană, a afirmat miercuri președintele Consiliului European, Donald Tusk, relatează site-ul agenției Reuters, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Mihai Fifor șterge pe jos cu Florin Cîțu:’Ne arată cât de prost pregătit este’

Donald Trump a salutat decizia Marii Britanii de a se retrage din Blocul European, afirmând despre Europa că este un "inamic" în ceea ce privește comerțul și a pus la îndoială Alianța Nord-Atlantică.

"Pentru prima dată în istorie, există un președinte american care este împotriva unei Europe unite. Susține Brexit-ul și speră la destrămarea Uniunii", a declarat Tusk.

Tusk l-a mai acuzat pe liderul de la Casa Albă că vrea să slăbească Uniunea Europeană și că reprezintă "cea mai mare provocare" pentru aceasta.

Citește și: Mega-lovitură! Amenzile vor exploda- Când se va întâmpla asta

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat frecvent contribuţiile financiare insuficiente ale ţărilor europene la apărarea comună în cadrul NATO. Franţa şi Germania pledează pentru mecanisme europene de apărare, un plan criticat de Statele Unite şi Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.