Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului European face apel la dialog între guvern şi opoziţia din Georgia pentru depăşirea impasului politic

BBC
Charles Michel

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a lansat luni, la Tbilisi, un apel către autorităţile şi opoziţia din Georgia de a face totul pentru ''a dezamorsa situaţia'' din această ţară din Caucaz, intrată de câteva luni într-o gravă criză politică, transmit AFP şi EFE, potrivit AGERPRES.

''Uniunea Europeană le cere tuturor părţilor din criza politică internă să-şi intensifice eforturile cu scopul dezamorsării situaţiei'' actuale, a declarat Michel într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Salomé Zurabişvili.

Înalta oficialitate europeană a subliniat că ''un sistem judiciar performant şi independent este esenţial pentru aprofundarea parteneriatului dintre Georgia şi Uniunea Europeană''.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

Georgia se află într-un impas politic după alegerile parlamentare din octombrie, câştigate de partidul aflat la putere, dar contestate ferm de opoziţie, care a denunţat fraude.

Marţea trecută, arestarea în forţă a unui lider al opoziţiei, Nikanor Melia, a condus la o nouă serie de manifestaţii contra guvernului şi a fost denunţată de aliaţii occidentali ai Georgiei.

Potrivit Parchetului georgian, în timpul protestelor din iunie 2019, Melia a condus tentativa de asalt asupra parlamentului din Tbilisi, soldată cu zeci de răniţi în rândul manifestanţilor şi poliţiştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.