Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj: Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului cuprinde investiţii în infrastructura de sănătate și colectare selectivă

Ministerul Mediului
reciclare

Crearea unui parc industrial, promovarea brandului judeţean pornind de la conceptul "Ţara Silvaniei", investiţii în infrastructura de sănătate, modernizarea reţelei de drumuri judeţene şi atingerea unui grad de colectare selectivă de 100% sunt câteva dintre obiectivele cuprinse în Strategia integrată de dezvoltare durabilă a judeţului Sălaj pentru perioada 2021-2027, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii vineri de administraţia judeţeană, strategia este structurată în opt capitole şi două anexe şi reprezintă rezultatul unui proces de planificare strategică desfăşurat pe parcursul a opt luni, bazat pe prelucrarea şi analiza unui set extins de date statistice şi documente din domenii diverse, dar şi pe măsurarea percepţiei locuitorilor cu privire la calitatea vieţii în judeţ.

"Acest document strategic este extrem de important pentru judeţul nostru, întrucât stabileşte direcţiile de acţiune pentru orizontul anului 2027, ţinând cont atât de nevoile comunităţilor, cât şi de avantajele competitive ale Sălajului. Este, practic, un instrument de lucru ce facilitează implementarea de proiecte care să asigure o dezvoltare armonioasă şi durabilă şi să permită recuperarea decalajelor economico-sociale faţă de alte zone ale ţării. Am convingerea că valorificând în mod eficient atuurile judeţului nostru, putem accelera ritmul de creştere economică, spori atractivitatea ca destinaţie turistică şi îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor. Sălajul are toate premisele pentru a deveni o zonă cu economie diversificată şi performantă, cu un mediu antreprenorial dinamic şi turism dezvoltat, cu identitate locală bine conturată, conectivitate crescută şi un sistem educaţional adaptat cerinţelor pieţei locale şi meseriilor viitorului", a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, în comunicatul menţionat.

Pentru perioada 2021-2027, administraţia judeţeană şi-a propus să implementeze 45 de proiecte în sănătate, infrastructură, turism, dezvoltare urbană şi rurală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.