Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Coreei de Sud cere viitoarei administraţii Biden să relanseze dialogul cu Phenian început de Donald Trump

Alchetron
Moon Jae-In

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a susţinut luni că viitorul preşedinte american Joe Biden ar trebui să poarte discuţii cu Coreea de Nord pe baza progreselor înregistrate de Donald Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Vezi și: SONDAJ CURS - Opţiunile electorale la o lună după alegeri: Entuziasmul AUR scade, PSD se menţine pe primul loc

Joe Biden îşi preia miercuri mandatul de preşedinte al SUA într-o perioadă de stagnare a negocierilor pentru dezafectarea programelor nuclear şi de rachete ale Phenianului în schimbul relaxării sancţiunilor impuse de SUA.

Moon, care s-a oferit să joace rolul de mediator între SUA şi Coreea de Nord, a declarat că va căuta rapid o şansă de a promova dosarul nord-coreean ca o prioritate a politicii externe a administraţiei Biden, astfel că va viza urmărirea acordului convenit de Trump şi Kim la primul lor summit, organizat în Singapore pe 12 iunie 2018. Cei doi lideri s-au angajat atunci, într-o declaraţie comună, să stabilească noi relaţii şi să lucreze pentru denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene.

Al doilea summit, desfăşurat în 27-28 februarie 2019 la Hanoi, a fost însă un eşec, Trump şi Kim nereuşind să ajungă la un acord asupra denuclearizării.

''Inaugurarea administraţiei Biden va constitui un punct de cotitură pentru relansarea dialogului SUA-Coreea de Nord, pentru a moşteni realizările înregistrate în timpul administraţiei Trump'', a declarat Moon Jae-in într-o conferinţă de presă.

Săptămâna trecută, în discursul de încheiere a congresului Partidului Muncitorilor, Kim Jong Un a promis să consolideze arsenalul nuclear al Coreii de Nord, iar acest angajament evidenţiază necesitatea redeschiderii negocierilor pentru un acord de pace, a subliniat Moon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.