Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele COSR, întâlnire cu ambasadorul Ucrainei: 231 de membri ai comunităţii sportive au murit de la începutul invaziei

frr.ro
COSR sport olimpic

Sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român a fost luni gazda unei întâlniri oficiale între președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi, cu Ihor Prokopchuk, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România.

Un an de război și sincere mulțumiri Mișcării Olimpice din România pentru sprijinul acordat sportivilor din Ucraina au fost temele de discuție ale întâlnirii, informează COSR.

Excelența Sa, Ihor Prokapchuk a menționat în nenumărate rânduri drama prin care trece poporul ucrainean de un an de zile. Războiul care a început în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022, a încălcat Armistițiul Olimpic, ratificat de Organizația Națiunilor Unite, a produs victime și în rândul sportivilor și antrenorilor ucraineni, scrie Mediafax.

„Pentru poporul din Ucraina este inacceptabil ca sportivii ruși să participe la JO Paris 2024. Ar fi legitimizarea războiului, a crimelor comise de forțele ruse pe teritoriul statului lor. ”, se scrie în comunicatul COSR.

„La un an de la începerea războiului (n.r. 24 februarie 2022) oamenii suferă în Ucraina. Războiul continuă, oamenii sunt uciși, infrastructura e afectată. Pe lista victimelor acestui război sunt și 231 de membri ai comunițății sportive, sportivi și antrenori.

Peste 343 de baze sportive au fost afectate de bombardamente. Vă mulțumim pentru sprijinul continuu oferit sportivilor de performanță dar și tinerilor veniți din Ucraina, pentru că au primit asistență în diferite locații de antrenament.”, a punctat Excelența Sa, Ihor Prokapchuk, în cadrul întâlnirii.

Președintele COSR Mihai Covaliu a menționat că există o linie de comunicare deschisă permanent între Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Mișcarea Olimpică din Ucraina, relațiile de colaborare și prietenie cu membrul CIO Sergei Bubka și cu Vadim Gutzeit, ministrul Sportului și președintele Comitetului Olimpic din Ucraina, fiind de notorietate.

”Suntem alături și susținem sportivii ucraineni, am ajutat de fiecare dată când ni s-a cerut sprijinul. Alături de Comitetul Internațional Olimpic, de Comitetele Olimpice Europene, căutăm soluții pentru a aduce speranță sportivilor și oamenilor din Ucraina. De fapt, sportul asta înseamnă, el unește oamenii. Suntem în legătură directă cu toți colegii din Mișcarea Olimpică Europeană și colaborăm pentru a găsi soluții optime pentru ajutorarea sportivilor ucaineni.”, a confirmat acțiunile Mihai Covaliu.

George Boroi, secretarul general COSR, l-a asigurat pe Ambasadorul Ucrainei, că Mișcarea Olimpică din România are deschise porțile Complexului Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani pentru sportivii de performanță ucraineni. De asemenea, a punctat ajutorul oferit și unor sportivi de club din Ucraina prin intermediul anumitor Federații sportive.

În cadrul întâlnirii președintele COSR Mihai Covaliu a precizat că la Jocurile Europene de la Cracovia Malopolka 2023, comitetul de organizare și Asociația Comitetelor Olimpice Europene au decis să nu invite la competiție sportivii din Rusia și Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.