Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele COTAR acuză ASF după falimentul Euroins: 'De ce nu respecți legea?'

Inquam Photos / Octav Ganea
euroins

Planul de redresare al Euroins nu a fost respectat încă din iunie, însă ASF nu a luat nicio măsură pentru a preveni o nouă lovitură dată pe piața asigurărilor RCA, transmite președinte COTAR, Vasile Ștefănescu, la emisiunea „Selectiv”, cu Dan Bucura, transmisă de B1TV.

„Așa cum am procedat și în cazul City, cu doi ani înainte de faliment, așa am procedat și cu Euroins. Am anunțat autoritatea și când spun autoritatea aș vrea să o separ puțin. Președintele e președinte, cel care este pus de Parlamentul României să răspundă de sectorul asigurări e numit și nu poate să îl dea nimeni afară, decât președintele, este Cristian Roșu. Acesta, din iunie 2022, trebuia să respecte un plan de redresare. Dacă din iunie 2022 nu a respectat planul de redresare, domnul Cristian Roșu trebuia să se ducă în consiliul ASF și să propună ori administrează, ori de atunci faliment. Nu trebuia să îi mai lase până acum. Reiese foarte clar că acest Euroins a scos în luna februarie 300 de milioane de euro pe reasigurare, 97% din luna februarie le-a dus Eurohold la grupul lor din Bulgaria. Noi am tot tras semnale de alarmă”, a spus Ștefănescu.
„Ce ne-a zis domnul Roșu? La întâlnirea cu membrii noștri din țară ne-a spus că per total are bani. Stai și îți iei 200.000 de euro salariu anual și tu îmi spui per total, fără să respecți legea? De ce nu respecți legea? S-a eschivat de acest răspuns timp de un an și uitați unde am ajuns”, a mai spus șeful COTAR.

Fonduri insuficiente?

Vasile Ștefănescu a precizat că este posibil ca FGA să nu aibă suficiente fonduri pentru a asigura despăgubirile: „Service-urile o să dea faliment, 100.000 de procese în instanță, mai sunt 200.000 de dosare de daună. City este care nu s-a achitat, de abia s-a achitat luna decembrie 2021. Nici ei nu au terminat în totalitate. A venit acest faliment acum. De unde o să aibă FGA bani să plătească?”, a conchis președintele COTAR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.