Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Dumei de Stat amenință: Refuzul de a participa la negocieri 'creează condițiile pentru ca Ucraina să dispară ca stat în viitor'

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Refuzul Kievului de a negocia pacea cu Rusia înrăutățește perspectivele de menținere a statalității ucrainene, a declarat joi președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

"Refuzul regimului de la Kiev și al stăpânilor lor occidentali de a participa la negocierile pașnice nu afectează în niciun fel planurile și acțiunile țării noastre. Dar acest refuz afectează în mod direct perspectivele de păstrare a statalității ucrainene ca atare", a declarat Volodin, adresându-se deputaților Adunării Populare a RPL, potrivit agenției ruse de stat Tass.

"De fapt, prin aceste acțiuni, regimul de la Kiev creează condițiile pentru ca Ucraina să dispară ca stat în viitor", a adăugat el.

Potrivit președintelui Dumei de Stat, Washingtonul și Bruxellesul "au ignorat complet și sistematic toate propunerile" Rusiei de normalizare a situației, "garanții ale securității globale și europene". "Pe această cale, au ajuns în cele din urmă la experimente cu arme biologice în laboratoare create pe teritoriul Ucrainei. Au încurajat pretențiile regimului de la Kiev de a deține arme nucleare de distrugere în masă", a declarat Volodin. În același timp, a adăugat el, Occidentul "a susținut în mod deschis politica de genocid" împotriva cetățenilor din RPL și RPD.

"În ciuda faptului că misiunea de monitorizare a ONU a confirmat moartea populației din RPD și RPL, Statele Unite, statele europene, Consiliul Europei, APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, n.r.) au tăcut - nimeni nu s-a ridicat pentru a proteja copiii, femeile, bătrânii, toți locuitorii pașnici din Donbass", a subliniat Volodin. Potrivit acestuia, Occidentul a continuat să "pompeze Ucraina cu arme", a antrenat detașamente punitive neonaziste cu ajutorul instructorilor", s-au făcut pregătiri "pentru începerea operațiunilor militare pe scară largă împotriva Republicilor Populare Donețk și Lugansk".

Volodin a subliniat că și acum Washingtonul și Bruxellesul fac totul pentru ca ostilitățile din Ucraina să continue. "Viitoarele generații de cetățeni ucraineni sunt înrobiți cu împrumuturi militare, folosindu-i ca material consumabil", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.