Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele egiptean, Abdel Fattah al-Sissi, apel către palestinieni

egipt

Preşedintele egiptean, Abdel Fattah al-Sissi, a lansat marţi un apel către palestinieni, îndemnându-i să se unească şi 'să fie pregătiţi să coexiste' în pace cu Israelul, într-un discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, relatează France Presse, scrie agerpres.ro

Vorbind a doua zi după prima întâlnire a sa oficială cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, preşedintele Al-Sissi a apreciat că un acord de pace între Israel şi palestinieni este o 'precondiţie necesară pentru întreaga regiune' pentru ca ea să se poată bucura de stabilitate. 

Egiptul a fost în trecut în prima linie a eforturilor de apropiere a mişcărilor palestiniene Fatah, aflată la putere în Cisiordania, şi Hamas, care controlează Fâşia Gaza. 

Plecând de la textul iniţial, Abdel Fattah al-Sissi a afirmat că 'doreşte să spună poporului palestinian că este important să se unească ... pentru a depăşi diferenţele şi să fie pregătit să accepte coexistenţa cu cealaltă partea, cu israelienii, în pace şi securitate'. 

Liderul egiptean a lansat un apel similar şi către israelieni, subliniind că deceniile de pace israeliano-egipteană pot fi extinse şi asupra palestinienilor 'pentru a depăşi bariera urii pentru totdeauna'. "Putem repeta această experienţă, acest progres excelent, împreună cu pacea şi securitatea cetăţenilor palestinieni", a spus el. 

Egiptul, care a semnat un tratat de pace cu Israelul în 1979, solicită constant reluarea negocierilor de pace israeliano-palestiniene, care au fost îngheţate în 2014. 

În discursul său din aceeaşi zi, premierul Benjamin Netanyahu a dat asigurări că Israelul s-a angajat să ajungă la pace cu toate ţările arabe şi cu palestinienii, dar nu a precizat cum ar putea realiza acest obiectiv.

"Un stat palestinian independent" cu capitala în Ierusalimul de Est este o "precondiţie necesară pentru ca întreaga regiune să intre într-o nouă fază a stabilităţii şi a dezvoltării", a încheiat preşedintele egiptean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.