Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Federaţiei italiene, anchetat pentru o presupusă spălare de bani

dosare

Preşedintele Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, a intrat în vizorul Parchetului din Roma pentru o presupusă infracţiune de spălare de bani şi deturnare de fonduri, începând din 2018, într-un dosar privind acordarea drepturilor de televizare pentru Lega Pro (eşalonul trei, unde era preşedinte la acea dată, n. red.), într-o afacere de vânzare de cărţi vechi şi pentru cumpărarea unui apartament, informează EFE, potrivit Agerpres.

Ancheta, după cum investighează presa locală, vizează eventuala atribuire frauduloasă de către Gravina, care este şi vicepreşedinte al UEFA, a drepturilor deţinute în 2018 de către postul de televiziune din Lega Pro (Serie C) către "Isg Ginko", a unei vânzări de cărţi de colecţie din secolul XVI, estimată la aproximativ un milion de euro, care i-ar fi adus un profit de 300.000 de euro, precum şi pentru cumpărarea unui apartament în Milano cu acei bani pentru fiica unuia din partenerii săi.

Gravina s-a prezentat miercuri să dea o declaraţie în mod voluntar la Parchetul din Roma, pentru a clarifica zvonurile publicate în presa italiană.

Autorităţile investighează cele trei operaţiuni, pentru a clarifica dacă este vorba de un singur flux de bani care ar fi dus la spălarea de bani şi deturnare de fonduri.

Ancheta a început la insistenţele Direcţiei Naţionale Antimafia din Perugia şi este încadrată în dosarul cunoscut în Italia sub denumirea "Dossieraggio", început în urmă cu câteva zile, când s-a aflat că un agent de poliţie ar fi obţinut informaţii sensibile de la persoane politice şi personaje influente din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.