Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism şi secretarul general şi-au redus salariile cu 50 la sută, din cauza pandemiei de coronavirus

ciclism

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a anunţat, luni, pe site-ul oficial al asociaţiei, că el şi secretarul general Traian Goga şi-au redus salariile cu 50 la sută din cauza pandemiei de coronavirus.

Restul angajaţilor FRC vor intra în şomaj tehnic, a precizat Novak, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: USR, atac la Curtea Constituțională și la Guvernul Orban!

''În spiritul transparenţei, dar şi pentru a vă arăta că nu sunteţi singuri, că suntem cu toţii afectaţi şi preocupaţi de situaţia actuală şi de perspectivele ei pentru familia noastră sportivă, doresc să vă transmit câteva informaţii legate de activitatea şi obiectivele FRC, precum şi de măsurile administrative luate. Într-un context economic şi de sănătate caracterizat de imposibilitatea de a anticipa momentul ieşirii din criză şi al redresării, pe toate planurile, Federaţia Română de Ciclism a luat propriile măsuri de limitare a cheltuielilor, după cum urmează: Preşedintele şi Secretarul General FRC şi-au redus salariile cu 50%; toţi ceilalţi angajaţi ai FRC au intrat în şomaj tehnic'', se arată în comunicatul semnat de singurul campion paralimpic din istoria României.

Statul va asigura angajaţilor şi sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului.

Citește și: Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

''Este momentul mobilizării noastre, a tuturor, pentru pregătirea relansării ciclismului românesc, imediat după depăşirea acestei crize care l-a afectat. Fiecare dintre noi trebuie să manifeste responsabilitate şi curaj în cadrul activităţilor pe care le desfăşoară. În acest cadru, din necesitate, dar şi din solidaritate cu dumneavoastră, am luat deciziile de mai sus, care să ne permită traversarea acestei perioade extrem de grele, dar temporare, în scopul creării premiselor de a reveni la normal cu pierderi cât mai mici, imediat ce situaţia o va permite'', se mai arată în comunicat.

Federaţia şi-a propus să reuşească în perioada următoare ''crearea unui sistem de comunicare către cluburi mai eficient şi o mai mai transparenţă a deciziilor şi proiectelor FRC; promovarea sportivilor de performanţă, a cluburilor şi a organizatorilor de evenimente; revitalizarea comisiilor FRC, în vederea unei activităţi cât mai eficiente şi transparente; crearea unui sistem de lucru periodic între preşedinte şi cluburi, dar şi preşedinţi ai comisiilor FRC; elaborarea proiectului de ajutor pentru cluburile care se ocupă de creşterea cicliştilor tineri, ce va intra în vigoare după perioada COVID-19; organizarea sistemului administrativ competent al FRC; reorganizarea activităţii loturilor naţionale în a doua parte a anului competiţional''.

Citește și: Marcel Ciolacu, apel către președintele României: O să venim cu anumite măsuri economice.

Federaţia a precizat că rămâne la dispoziţia membrilor săi pentru orice probleme, orice întrebări şi speră că şi aceştia vor rămâne alături de forul naţional. ''De noi depinde ca momentul când vom putea lăsa în urmă toate acestea, pentru a continua construcţia deja începută, să ne găsească puternici, optimişti, într-o formă fizică şi psihică de adevăraţi sportivi, de campioni Totul va fi bine, dacă rămânem #impreunapentrucislim!'', se arată în încheierea mesajului transmis de Eduard Novak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.