Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Festivalului de artă 'Film în sat': Scopul nostru este să mergem unde nu se ajunge / VIDEO

facebook.com
film sat

Preşedintele Festivalului de artă 'Film în sat': Scopul nostru este să mergem unde nu se ajunge

Cea mai importantă realizare a celei de-a doua ediţii a festivalului de artă "Film în sat", iniţiat de Asociaţia culturală "Cuzin Toma - Dacă eu pot, poţi şi tu!", este numărul mare de oameni care au participat la proiecţiile din localitatea gorjeană Peştişani, a declarat pentru AGERPRES preşedintele asociaţiei, actorul Cuzin Toma.

Prezent la Murighiol, satul tulcean care a găzduit o primă ediţie a festivalului lansat, anul trecut, în judeţul Gorj, Cuzin Toma a subliniat rolul culturii în dezvoltarea comunităţilor locale.

"La a doua ediţie a festivalului din Peştişani, Gorj, acolo evenimentul s-a întâmplat de două ori, cea mai mare realizare este masa de oameni. 15.000 de oameni au venit la a doua ediţie. La anul vor fi 30.000. Ştiţi care este beneficiul acestei localităţi? Nu că se dezvoltă doar din punct de vedere turistic, ci şi cultural, şi valoric. Oamenii de aici vor reuşi să-şi redescopere adevărata valoare. Pe lângă asta, vor veni şi alte tipuri de turişti, nu doar pescari. Ăsta este scopul - să mergem acolo unde nu se ajunge", a afirmat actorul Cuzin Toma.

El a mai spus că şi-a propus ca festivalul să se desfăşoare în zece localităţi din România şi a explicat cum a pornit ideea festivalului.

"Imaginaţi-vă un băieţel de 13 ani, în decembrie, stând pe o bordură, de la ora 3.00, pentru că seara la ora 7.00 vine Chuck Norris. Este decembrie 89. Este un film promis din iunie de tanti Valerica, cum îi ziceam noi. Vă daţi seama ce însemna pe timpul lui Ceauşescu un film cu Chuck Norris! A venit Revoluţia, nu a mai venit Chuck Norris, băieţelul de 13 ani a stat până la 12 noaptea, a plecat de acolo plângând şi şi-a zis că poate o să ajungă să pună filme. Ăla sunt eu, Cuzin Toma", a povestit preşedintele asociaţiei culturale.

Actorul a menţionat că a ales satul Murighiol să găzduiască festivalul în judeţul Tulcea datorită profilului turistic.

"Am ajuns şi la Murighiol, pentru că e o zonă care e dezvoltată turistic sau în plină dezvoltare, dar şi aici lipseşte un festival de artă, cultura. O spun tot timpul - avem nevoie şi în agricultură, şi în artă de cultură adevărată. Agricultura ne hrăneşte fizic, corpul, iar cultura ne hrăneşte sufletul, inima, mintea", a mai spus actorul Cuzin Toma.

Film în sat a început vineri seara, pe stadionul din comuna Murighiol, s-a încheiat duminică şi a inclus atât proiecţii de filme, cât şi concerte, recitaluri de poezie, ateliere de pictură, broderie, împletituri şi lansări de carte.

Evenimentul a fost susţinut financiar de Ministerul Culturii şi Primăria comunei Murighiol.

Prima ediţie a festivalului "Film în sat" a avut loc anul trecut, la Peştişani, Gorj, şi Dolhasca, Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.