Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele FIFA asigură că Mondialul 2022 din Qatar uneşte lumea

fifa
"Fotbalul uneşte cu adevărat lumea. Fotbalul are acea magie, acea particularitate ca atunci când mingea începe să se rostogolească, oamenii se unesc. Şi o face într-o atmosferă de bucurie", a declarat Infantino în a doua parte a unui interviu acordat presei de conducătorul forul fotbalistic mondial.

Infantino a subliniat că turneul din Qatar le permite tuturor celor care trec prin Doha să sărbătorească o competiţie de acest tip într-un spaţiu unic. "Trebuie să recunosc că înainte de Cupa Mondială eram îngrijoraţi că avem atât de mulţi fani din atâtea ţări, în acelaşi timp şi în acelaşi loc", a spus el.

"Asta nu se întâmplă la o Cupă Mondială normală. Într-un Mondial normal, avem fani din două ţări într-un oraş, nu mai mult. Aici avem 32 de ţări, precum şi fani din întreaga lume care vin să se bucure de Cupa Mondială în acelaşi loc", a insistat preşedintele FIFA.

El a apreciat totodată faptul că aceasta este prima Cupă Mondială care are loc în Orientul Mijlociu: "Acum câţiva ani, am spus deja asta. Cred cu adevărat că această Cupă Mondială poate contribui în anumite moduri pentru această parte a lumii, pentru zona Golfului, pentru Qatar, pentru Orientul Mijlociu, ajutându-i să se promoveze, să arate ospitalitatea şi bogăţia culturii lor".

"Dar şi pentru ca restul lumii să vină şi să vadă ospitalitatea în primul rând, să vadă o nouă cultură, să se cunoască mai bine, şi exact asta s-a întâmplat", a subliniat Infantino.

Pentru conducătorul FIFA, "amestecul de culturi" care apare într-o Cupă Mondială "este ceva cu adevărat, cu adevărat unic. Şi toţi cei care vin, dar şi cei care urmăresc de acasă şi pot simţi această atmosferă, îşi dau seama că se întâmplă ceva cu adevărat special la această Cupă Mondială FIFA şi că va mai fi emoţie până la final".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.