Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele FIFA, Gianni Infantino, este nemulţumit de poziţia Europei în dezbaterea privind propunerea organizării unei Cupe Mondiale bienale

Gianni Infantino

Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal, Gianni Infantino, este nemulţumit de poziţia Europei în dezbaterea privind propunerea organizării unei Cupe Mondiale bienale în loc de cea din patru în patru ani, transmite DPA, citat de Agerpres.

''Noi vedem că fotbalul se dezvoltă într-o direcţie în care unii au totul şi majoritatea nu are nimic. În Europa, Cupa Mondială are loc de două ori pe săptămână pentru că cei mai buni jucători din lume joacă în Europa'', a declarat Infantino, miercuri, la Consiliul European de la Strasbourg.

Chiar şi în Europa există curentul de opinie că sunt mari diferenţe între o mână de ligi de elită care atrag majoritatea jucătorilor de top şi majoritatea cluburilor care nu joacă în competiţiile continentale.

Consiliul European discută un raport al Comisiei Europene ''Administraţia fotbalului. Economie şi Valori''.

Propunerea unei Cupe Mondiale bienale se confruntă cu o opoziţie acerbă din partea Europei şi a Americii de Sud.

Infantino insistă însă cu proiectul lui, referindu-se în special la Africa: ''Trebuie să includem întreaga lume. Trebuie să dăm Africii speranţa că ei nu trebuie să traverseze Mediterana pentru a putea avea o viaţă mai bună aici. Trebuie să le oferim oportunităţi şi demnitate''.

Şeful FIFA a apărat şi decizia de a acorda Qatarului organizarea Cupei Mondiale, în pofida încălcării drepturilor muncitorilor, susţinând că o schimbare nu se poate realiza rapid: ''În Europa a durat secole şi secole. Sunt multe de făcut, multe de schimbat. Trebuie să menţinem presiunea dar şi să recunoaştem că au avut acolo schimbări''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.