Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte amenință cu sancțiuni oficialii guvernamentali, dacă țintele de vaccinare nu vor fi atinse

captura YouTube
Duterte filipine

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat miercuri că oficialii guvernamentali locali vor fi sancţionaţi dacă nu ating ţintele de vaccinare împotriva COVID-19, în contextul în care ţara încearcă să-şi redeschidă economia, transmite Reuters.

Filipine, care se confruntă cu una din cele mai grave epidemii de COVID-19 din Asia, a vaccinat până acum cu schema completă ceva mai mult de o treime din cei 77 milioane de locuitori eligibili, potrivit Agerpres.

Duterte a afirmat că nu există niciun motiv pentru care numărul zilnic de vaccinări nu poate fi crescut până la cel puţin un milion, de la o medie de 500.000 de când ţara dispune de suficiente stocuri.

'Vedem fisuri în tabloul general al programului nostru de vaccinare. Nu sunt mulţumit', a spus el într-o declaraţie difuzată miercuri.

Duterte a avertizat că oficialii locali 'care nu îşi îndeplinesc sarcinile şi nu folosesc dozele în cel mai prompt mod dozele pe care le primesc' vor fi făcuţi răspunzători şi sancţionaţi. El nu a precizat ce fel de sancţiuni are în vedere.

Guvernul filipinez relaxează gradual măsurile antiepidemice, iar miercuri a anunţat că de joi ridică interdicţia de circulaţie pe timp de noapte în regiunea capitalei.

Preşedintele Duterte a cerut poliţiei şi armatei să folosească avioane şi elicoptere pentru a transporta mai rapid vaccinuri în provinciile ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.