Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele francez Emmanuel Macron afirmă că vrea să înmulţească iniţiativele cu Germania şi Italia în privinţa Europei

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat vineri intenţia de a înmulţi iniţiativele cu Germania şi Italia în privinţa Europei, afirmând că relaţia apropiată cu Berlinul nu împiedică o cooperare mai strânsă cu Roma, relatează AFP.

"Vom înmulţi iniţiativele în trei de fiecare dată când acest lucru va fi posibil", a declarat şeful statului francez într-o conferinţă de presă comună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, la Palatul Elysée.

El a spus că a avut "o discuţie sinceră" cu cancelarul german Olaf Scholz despre apelul pe care l-a lansat la 23 decembrie cu premierul italian Mario Draghi pentru reformarea regulilor bugetare europene definite de criteriile de la Maastricht.

"Prietenia pe care o avem cu Germania nu împiedică prietenia pe care o avem cu Italia, şi invers. Cu cât putem funcţiona mai mult în trei pentru Europa, cu atât vom fi mai utili", a adăugat Macron.

Parisul şi-a întărit legăturile cu Roma prin semnarea la 26 noiembrie a Tratatului de la Quirinal destinat consolidării unei relaţii care a fost pusă la încercare de o dispută diplomatică atunci când populiştii s-au aflat la putere în Italia în 2018, potrivit Agerpres.ro.

"Avem enorm de multe lucruri de făcut împreună", a spus preşedintele francez.

Întrebat despre posibila trecere a lui Mario Draghi de la postul de premier la cel de preşedinte al ţării la sfârşitul lunii, Emmanuel Macron a refuzat să se exprime, în contextul în care numeroşi lideri europeni şi-ar dori ca prim-ministrul italian să îşi păstreze poziţia.

"Este o mare şansă să avem un preşedinte al Consiliului italian atât de curajos, european şi prieten al Franţei", a declarat Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.