Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele francez Emmanuel Macron anunţă o suplimentare cu zece poliţişti la Toulon, în urma a două reglări de conturi sângeroase

captura video youtube
Macron, Masca

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care se află în concediu, a efectuat marţi după-amiaza o vizită-surpriză la Poliţia din Toulon, împreună cu ministrul de Interne Gérald Darmanin şi primarul Hubert Falco, pentru a-şi ”exprima susţinerea”, în urma unor recente ”episoade violente”, a anuţat Palatul Elysée, relatează AFP, potrivit news.ro.

Preşedintele Republicii se afla deja la Toulon, pentru a se întâlni cu ajutoare la domiciliu şi a anunţa că ele urmează să benficieze de o ”primă covid”.

În timpul unei mese de lucru, ”primarul oraşului, domnul Hubert Falco i-a transmis preşedintelui Republicii îngrijorarea sa faţă de o creştere a faptelor unor infractori şi faţă de un sentiment de insecuritate expirmat de către locuitori”, precizează preşedinţia.

Citește și: DNA intră la rupere! Fost director al Apelor Române, reţinut pentru luare de mită

Şeful statului a ”ţinut să-şi exprime susţinerea faţă de primar şi brigăzile mobilizate pe teren cu scopul de a asigura securitatea riveranilor, ducându-se la sediul Poliţiei din Toulon, însoţit de ministrul de Interne, domnul Gérald Darmanin”, adaugă preşedinţia.

În urma vizitei, Emmanuel Macron şi Gérald Darmanin au anunţat o suplimentare a trupelor cu zece poliţişti şi înfiinţarea unui ”cartier de recucerire republicană” la Toulon, măsuri de care Hubert Falco s-a declarat mulţumit.

Două reglări de conturi sângeroase au avut loc în doar o săptămână, la sfârşitul lui iulie, la Toulon.

Primul incident s-a soldat cu moartea unui bărbat în vârstă de 35 de ani, ucis cu mai multe gloanţe în maşina sa.

Citește și: Codrin Ștefănescu îl desființează pe Marcel Ciolacu: Misiunea trebuie îndeplinită conform ordinelor .

În a doua reglare de conturi, un tânăr în vârstă de 18 ani a fost ucis cu un glonţ în spate, pe o stradă din cartierul La Poncette.

Într-o scrisoare adresată premierului Jean Castex, primarul Toulonului Hubert Falco i-a cerut, la 28 iulie, ”întăriri imediat, atât în oameni, cât şi în mijloace tehnice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.