Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele francez Emmanuel Macron, preocupat de afirmaţiile liderilor israelieni privind anexarea teritoriilor palestiniene

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi regele Iordaniei, Abdallah, s-au declarat preocupaţi de afirmaţiile liderilor israelieni privind anexarea teritoriilor palestiniene, a anunţat Administraţia prezidenţială de la Paris, potrivit cotidianului The New York Times, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Profeția devastatoare de care Liviu Dragnea nu a ținut cont: ‘I-am spus-o în față’

Cei doi lideri "au reafirmat că nu există nicio alternativă la soluţia cu două state şi au convenit să ţină legătura în săptămânile viitoare pentru a evita orice escaladare periculoasă a tensiunilor", se afirmă în comunicatul dat publicităţii de Palatul Elysee.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat recent că, în cazul în care va fi reales, va extinde suveranitatea israeliană asupra văii Iordanului și regiunii aflate la nord de Marea Moartă, în coordonare cu Statele Unite.

Pe data de 17 septembrie sunt programate noi alegeri legislative în Israel, la doar șase luni după scrutinul precedent, în urma căruia Netanyahu nu a reușit să formeze un guvern.

Citește și: O femeie a fost legată azi de Gheorghe Dincă! Cine este ea de fapt

Israelul a ocupat Cisiordania în urma unui conflict cu țările vecine în anul 1967. Cea mai mare parte a comunității internaționale consideră drept ilegale coloniile israeliene din Cisiordania, o regiune locuită astăzi de aproape 3 milioane de palestinieni și peste 400.000 de israelieni, potrivit unor estimări ale organizației Peace Now.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.