Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presedintele Frantei face apel la Putin sa nu recunoasca scrutinul separatistilor ucraineni

hollande putin

Președintele francez François Hollande a făcut apel luni la omologul său rus Vladimir Putin să nu recunoască alegerile organizate duminică de separatiștii din estul Ucrainei.

'Fac apel la președintele Putin să rămână în cadrul' acordurilor de la Minsk care au permis instituirea unui armistițiu la 5 septembrie în estul Ucrainei, a afirmat Hollande într-un discurs ținut în fața parlamentului canadian, după cum relatează AFP. 'Nu trebuie recunoscute alegeri care ar putea pune în cauză integritatea teritorială a acestei țări', a adăugat el.

Sancțiunile vizând interesele Rusiei, a mai declarat Hollande, sunt 'esențiale (...) dar ele nu pot să fie singurul răspuns'. Obiectivul, a subliniat președintele francez, 'este de a convinge Moscova și separatiștii să renunțe la escaladarea situației și să revină la dialog'.

Rusia a anunțat luni că "respectă" rezultatele scrutinului organizat duminică în Donețk și Lugansk și a cerut Kievului să pună capăt ofensivei sale militare în estul Ucrainei, subliniind că noii lideri aleși în cele două regiuni au de acum suficientă legitimitate pentru a angaja un dialog cu autoritățile ucrainene.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.