Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară: Acordul pentru Apărare mi se pare ceva declarativ

diaconescu

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, se îndoieşte de voinţa politică pentru aplicarea acordului prin care Apărarea primeşte 2% din PIB în următorii ani. Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară spune că respectivul acord este "ceva declarativ".

În opinia lui Cristian Diaconescu, "din păcate, ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în politica românească nu ne oferă suficiente argumente pentru a avea o încredere specială în astfel de înţelegeri. Mi se pare ceva declarativ. Dar dincolo de aceste aspecte, sigur, evident, este important ca bugetul Apărării să fie adecvat nivelului de riscuri şi ameninţări la adresa securităţii, inclusiv a statului român. Dacă această voinţă politică în legătură cu un acord pe termen lung privind creşterea bugetului Apărării la un nivel corespunzător va fi menţinut, va fi în regulă".
Întrebat, la RFI, dacă există voinţă politică pentru aplicarea acestui acord, Cristian Diaconescu a răspuns: "V-aş fi răspuns în deplină cunoştinţă de cauză, dacă aş fi văzut o evaluare serioasă din partea partidelor politice, a Preşedinţiei în legătură cu opţiunile bugetare, previziunile macro-economice, aspectele de echilibru în legătură cu alte cheltuieli şi alte angajamente în legătură cu bugetul. Nu am văzut decât nişte declaraţii. Poate le putem considera de bun simţ, dar nimic mai mult".
Acordul politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare la 2% din PIB urmează să fie semnat marţi de partide.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.