Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Georgiei a propus introducerea vizelor pentru cetățenii ruși

Wikipedia
georgia-rusia

Președintele Georgiei, Salome Zurabişvili, consideră că în urma deciziei autorităţilor Rusiei de a relua zborurile aviaţiei civile în relaţia cu Georgia și de a anula regimul de vize introdus de Moscova pentru cetățenii georgieni, guvernul georgian ar trebui să își exprime clar poziția sa, notează Rador.

"Propun convocarea Consiliului Național de Securitate din Georgia și luarea în calcul a introducerii vizelor pentru cetățenii ruși pentru o perioadă de trei luni, un lucru necesar pentru noi, având în vedere provocările interne. Este nevoie de un control mult mai riguros din partea statului nostru asupra cetăţenilor ruși care intră în țara noastră, așadar, trebuie luate unele măsuri pentru ca toate să decurgă într-un cadru normal civilizat", a declarat preşedintele, în cadrul unui briefing.

"Georgia nu are nevoie de nicio presupusă concesie din partea Rusiei", a adăugat liderul georgian, Salome Zurabişvili. Potrivit preşedintelui, decizia conducerii ruse "contrazice interesele Georgiei". Acum, rușii vizitează Georgia fără a avea nevoie de vize. Miercurea trecută a fost publicat un decret al președintelui Federației Ruse, potrivit căruia Rusia va anula din 15 mai 2023 regimul de vize pentru cetățenii Georgiei, cu excepția persoanelor care intră în Federația Rusă cu scopul de a munci. Un alt decret al președintelui Federației Ruse a anulat restricțiile impuse asupra zborurile aviaţiei civile care fac legătura între Rusia și Georgia, zboruri care au fost întrerupte în iulie 2019. Zurabişivili a catalogat drept inacceptabilă reluarea zborurilor directe cu Rusia. În octombrie 2022, ea susţinea că, pe fondul afluxului de cetăţeni ruși în Georgia, nu exclude introducerea unui regim de vize pentru cetățenii ruși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.